FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Een crisisjaar met heel wat gevolgen

Een crisisjaar met heel wat gevolgen

De wetten van een economische markt in crisis hebben onvermijdelijk een invloed gehad op de inrichting en het office design. De weerslag zal zich ook volgend jaar stevig laten voelen. Het wordt dus een periode van sombere onzekerheden. Zonder daarom de sector zonder de minste interessante piste achter te laten.

Is het nog een echte verrassing? 2008 zal in het teken gestaan hebben van de financiële crisis. Een crisis die de sector inrichting en office design niet gespaard heeft. Maar als je het allemaal van iets dichter bekijkt, blijkt de balans van de marktleiders van de sector niet zo slecht als verwacht kon worden. Althans als je niet verder kijkt. Global bijvoorbeeld is ongeveer 30% vooruitgegaan, terwijl de balans bij Sedus Stoll Belgium, zoals country manager Erik De Keersmaecker onderstreept, “ goed tot zeer goed is”. Jesper Schou, general manager van Mewaf gaat verder: “De eerste helft van het jaar was zeer bemoedigend, tot de crisis begon...” De zes laatste maanden waren dus een flink stuk moeilijker. Een periode die zich overigens dreigt door te zetten, met een paar niet meteen prettige gevolgen. “In de privésector voel je de onzekerheid van de markt heel goed in de beslissingen om te investeren in nieuwe kantoormeubelen,” aldus Jesper Schou. “De ondernemingen die reeds meubelen hebben, zullen hun beslissing uitstellen tot later. En degene die hadden gepland te investeren na hun groei, remmen hun beslissingen af, want die groei is gesmolten als sneeuw voor de zon.” Erik De Keersmaecker deelt die mening. Hij wijst erop dat “beslissingen uitgesteld worden en vastgoedprojecten niet doorgaan bij gebrek aan steun van de banken”. Alain le Grelle, afgevaardigd beheerder van Global, denkt dat wij evolueren “naar meer projecten van kleine grootte en studies over de verbetering van de bestaande ruimtes. Wat de voorprojecten aangaat, zullen de onderhandelingen en analyses ook veel harder verlopen.”


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


19/03/2009
Huisvesting & werkomgeving
 Ander nieuws
SD-WAN als volgende stap in datanetwerkontwikkeling
| 28/06/2022
Crosscall vervolledigt zijn Core-gamma
| 28/06/2022
Werken is nooit gelijk voor elke organisatie
| 27/06/2022
CGK Group ontwikkelt oplossing voor het blussen van elektrische wagens
| 27/06/2022
Kwaliteit boven kwantiteit op FM Day
| 27/06/2022

Meer news