FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Regeren is vooruitzien

Regeren is vooruitzien

Het ergste voorzien ligt niet meteen in onze aard. Nochtans “is het verschil tussen een optimist en een pessimist dat die laatste meestal beter geïnformeerd is” (C.D. Luce). Maar waarover? Over risico’s, de manier om ze te voorkomen, maar vooral ook de stappen die je moet ondernemen als reactie op zware problemen. Want wie op het ergste is voorbereid, beperkt de gevolgen.

De statistieken spreken boekdelen wanneer het gaat om bedrijven die niet herstellen van een zware ramp (overstroming, brand, aanslag, vandalisme…). De enige oplossing om die cijfers op te krikken, is het opstellen van een “herstelplan” of een “disaster recovery plan”. “Enkele bedrijven hebben altijd een half dozijn kasten, bureau’s, stoelen en twee vergadertafels bij ons op voorraad in een container, klaar voor gebruik, voor het geval dat…”, zegt Walter Kiebooms, Sales & Operations Manager van Your Mover Vandergoten. “In onze magazijnen in Vilvoorde staan 300 containers met meubilair opgeslagen, waarvan enkele op voorhand klaar staan voor dit type klanten. Afhankelijk van de SLA garanderen wij hun de levering ervan binnen de 4u, 12u, 24u, 2 dagen, …” Anne Lenaerts, PR manager, verduidelijkt: “Deze dienst is anders dan het klassieke asset management, waar wij een inboedel beheren die in rekken staat gestapeld en – afhankelijk van de vraag – vervolgens wordt bewaard en op een vrachtwagen geladen. Die noodcontainers worden van te voren geladen. Het meubilair is bijna klaar voor gebruik. Enkel een paar kleine montage-ingrepen zijn nog nodig.”


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


02/12/2007
Verhuis, Opslag en Logistiek
 Ander nieuws
SD-WAN als volgende stap in datanetwerkontwikkeling
| 28/06/2022
Crosscall vervolledigt zijn Core-gamma
| 28/06/2022
Werken is nooit gelijk voor elke organisatie
| 27/06/2022
CGK Group ontwikkelt oplossing voor het blussen van elektrische wagens
| 27/06/2022
Kwaliteit boven kwantiteit op FM Day
| 27/06/2022

Meer news