FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Smart Work Center Wemmel gooit de deuren open op 17 juni

Smart Work Center Wemmel gooit de deuren open op 17 juni

Illustraties: DINTERIEUR SPRL
Wie regelmatig de Brusselse Ring neemt, heeft zeker al ter hoogte van afrit 9 de showroom van Kinnarps Belgium opgemerkt. Sinds vorig jaar torent er een verticaal volume uit boven het bestaande gebouw. In dit nieuw bedrijfscomplex opent op 17 juni 2011 één van de eerste tien Belgische Smart Work Centers, een Privé Publieke Samenwerking van privé-investeerders en het Waalse Gewest.

Smart working” is de nieuwste trend binnen Het Nieuwe Werken, waarbij “presteren” losgekoppeld wordt van tijd en plaats. Bij Smart Working wordt er niet langer vanuit gegaan dat men enkel in een klassieke kantooromgeving goed kan presteren. Het resultaat dat behaald wordt, is belangrijk, niet de manier waarop.

Technologische en maatschappelijke ontwikkelingen zijn de motor van Het Nieuwe Werken. Enerzijds maken de nieuwste evoluties op vlak van IT het mogelijk om altijd en overal te werken, weg van het klassieke kantoor, anderzijds nopen de socio-economische ontwikkelingen werkgevers en zelfstandigen om gebruik te maken van bijvoorbeeld een Smart Work Center. Het dichtslibben van de wegen bijvoorbeeld. De tijd die wordt doorgebracht in de auto is voor het grootste gedeelte verloren tijd of tijd die we op andere momenten moeten compenseren. Eén van de oplossingen om het fileleed te reduceren is de werkdag te beginnen vóórdat men in de auto stapt. Dit kan thuis, maar dit kan ook in een Smart Work Center in de buurt, waar alle voorzieningen aanwezig zijn om efficiënt te kunnen werken zonder dat men daarbij fysiek aanwezig moet zijn op kantoor. En het is nog beter voor het milieu ook.

Het fileprobleem is zeker niet de enige reden om na te denken over Het Nieuwe Werken in de vorm van Smart Work Centers. Kostenbesparing en efficiënt omgaan met beschikbare vierkante meters is minstens zo belangrijk. Gebruik van een Smart Work Center kan namelijk financieel ook zeer aantrekkelijk zijn voor de bedrijfsvoering. Wanneer een bedrijf groeit, moet er meer personeel aangetrokken worden. Een bedrijfsleider die op dat moment geen investeringen in nieuwe huisvesting kan doen voor zijn personeel, kan ervoor kiezen zijn medewerkers onder te brengen in Smart Work Centers. Liefst dicht bij de woonplaats van deze medewerker(s) of op de route richting klanten.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


15/06/2011
Huisvesting & werkomgeving
 Ander nieuws
Nieuwe ESET-oplossing voor kleine bedrijven en thuiskantoren
| 12/04/2024
Assa Abloy On Tour met Dual Drive dockpoort
| 11/04/2024
Humanscale introduceert M/Connect 3
| 11/04/2024
World Hand Hygiene Day met Tork
| 10/04/2024
VINCI Energies in België verkoopt residentiële PV-activiteiten
| 09/04/2024

Meer news