FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Scania Parts Logistics neemt voortrekkersrol om hun logistiek centrum CO2 neutraal te maken

Scania Parts Logistics neemt voortrekkersrol om hun logistiek centrum CO2 neutraal te maken

Wanneer er geen activiteiten uitgevoerd worden tussen de rekken brandt de verlichting op 10% (90% energiebesparing).
Vanuit het Scania International Part Center te Opglabbeek wordt de ganse wereld voorzien van de nodige onderdelen van de Scania trucks & bussen. Momenteel zorgen 550 medewerkers, dat er een optimale service kan geleverd worden om zowel de stocks bij de dealers op pijl te houden, maar ook urgente depannages aan vrachtwagens binnen een extreem korte tijd te verzekeren.

Vooraleer te starten met investeringen in hernieuwbare energie, lag de prioriteit aldus Bjorn Jacobs, Environmental Affairs Engineer bij Scania bij een optimaal functionerend logistiek centrum met een zo laag mogelijk ecologische voetafdruk.
Daarom werd er geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen.
De verlichtingsinstallatie was daarbij één van de grootste energieverbruikers. De opgave was echter niet gemakkelijk aldus Bjorn Jacobs. Naast de uitdaging om aan energiebesparing te realiseren, moesten ook nog andere factoren mee opgenomen worden in het renovatieplan. Op verschillende plaatsen in het logistieke centrum was het lichtniveau ondermaats. De verpakkingsafdeling was één van deze zwakke zones met luxwaarden van om en bij de 100 lux waar 300 lux noodzakelijk is. Maar ook in de talrijke magazijnrekken was op de verticale vlakken een slechte gelijkmatigheid en vooral in de hogere pikplaatsen was het zéér moeilijk om leesopdrachten uit te voeren.
Bjorn Jacobs heeft dan het heft in handen genomen om samen met Rudi Vanbrabant van het installatiebedrijf Vanderhoydoncks Elektrotechnieken en Eric Bettonville van Zumtobel Lighting naar een lichtoplossing te zoeken om de kwaliteit van het licht te verhogen en daarbij toch een enorme energiebesparing te realiseren.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


31/10/2011
Gebouwen en Technieken - Energie en Milieu
 Ander nieuws
Tegenstrijdigheid
| 23/07/2021
Na de maaltijd- en ecocheque nu ook een ‘kantoorcheque’?
| 22/07/2021
Leopoldskazerne genomineerd voor de WAF awards 2021
| 20/07/2021
Elektrificatie zet door bij nieuwe auto’s
| 19/07/2021
Einde voor robot ‘Pepper’ - rechtzetting
| 16/07/2021

Meer news