 |
Preventie- en beroepsopleidingen: de hotelsector neemt zelf het heft in handen
|
|
Werkgevers en uitzendbureaus worden er dagelijks mee geconfronteerd: de basisfuncties op de horecawerkvloer raken niet vlot ingevuld. Horecabedrijven investeren in opleiding van vast personeel maar wat met de piekmomenten? Die worden opgevuld met uitzendkrachten… liefst met dezelfde kwaliteiten als vast personeel… Kandidaten met de juiste ingesteldheid zijn er wel, maar ze mankeren opleiding en ervaring.
Weinig jonge mensen kiezen nog een basisopleiding horeca: het is een zwaar beroep, vooral omwille van de onregelmatige werkuren. Wie in een horecastudie stapt, gaat voor een bachelorniveau, maar daarmee raken de plaatsen op de werkvloer niet opgevuld. Steeds meer twintigers en dertigers vormen nu de rekruteringsbasis voor bedrijven en uitzendbureaus. Na een eerste werkervaring en/of werkloosheid zoeken ze een (vaste) baan in een knelpuntberoep.
|
26/03/2012
Veiligheid & beveiliging - Facility Management
|