FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Workplace Management CM Landsbond – Nationaal secretariaat

Workplace Management CM Landsbond – Nationaal secretariaat

“Belangrijker dan de volledige herinrichting van de kantoorruimte is het change management” benadrukt Peter Habils, Diensthoofd Logistiek bij CM Landsbond.
De noodzaak om de door slijtage zwaar gehavende vloerbekleding te vervangen in het Nationaal Secretariaat van CM Landsbond had verreikende gevolgen. Een grondig onderzoek van de werkzaamheden en onkosten voor deze operatie triggerde het besluit om over te gaan tot de volledige herinrichting van de kantoren, inclusief het invoeren van ‘het nieuwe werken’.

CM Landsbond overkoepelt negentien regionale ziekenfondsen en haar Nationaal secretariaat verhuisde in 1999 uit de Wetstraat naar de Haachtsesteenweg om er een gebouw te betrekken dat uit de jaren tachtig dateert en eigenlijk was voorbestemd als uitbreiding van het Universitair Brugmann-ziekenhuis. Na een tijd van leegstand werd zowat twee derde van het gebouw ingenomen door de CM, terwijl het overige derde benut wordt door o.a. het ACW, ACV, CSC en andere verwante organisaties.
Peter Habils is sinds 2004 Diensthoofd Logistiek, wat hier ook alle opgaven voor facility management omvat. Er werd een onderzoekscommissie samengesteld met o.a. mensen uit het comité voor veiligheid en gezondheid, om uit te zoeken welke vloerbekleding best zou voldoen. Het selectieproces heeft even geduurd, maar de keuze viel uiteindelijk op Flotex, een product dat oogt als tapijt, maar zich laat onderhouden als een harde vloer. “Het vervangen van de versleten vloerbekleding betekende onvermijdelijk dat de ganse inboedel eruit moest en nadien weer terug geplaatst” kijkt Peter Habils terug naar het begin van zijn opdracht. “Vooral de talrijke archiefrekken dreven de kosten hoog op! Het uitladen en demonteren van een standaardrek met 7 m lengte vergde al gauw één mandag”.

Nieuwe wending
De optelsom van alle nevenkosten voor het vervangen van de vloerbekleding gaf aanleiding tot het bewandelen van een totaal andere denkpiste: het project werd omgegooid tot totale herinrichting.Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


05/07/2012
Huisvesting & werkomgeving
 Ander nieuws
De ‘Work Trend Index 2022’ ziet een andere kijk op werk
| 01/07/2022
Studenten kunnen gaan blokken bij Spaces en Regus
| 01/07/2022
FM-normen als transformatiekatalysator
| 30/06/2022
Brother lanceert krachtig scannergamma voor moderne bedrijven
| 30/06/2022
Textilesharing in voedingsindustrie vereist gecertificeerde hygiëne
| 29/06/2022

Meer news