FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Thuis op het werk - 'Family gevoel' voor expats

Thuis op het werk - 'Family gevoel' voor expats

Een kantooromgeving met woonsfeer voor de medewerkers die er zeer lange dagen doorbrengen (Kantoor Brussel).
Voor de opening van een nieuwe hoofdzetel in Luxemburg, deed UPC DTH, een dochter van Liberty Global beroep op de rijke ervaring van PROCOS om een uniek concept uit te werken voor de huisvesting van de nieuwe activiteiten. De zeer specifieke werksituatie voor de medewerkers vroeg een innovatieve benadering en gaf aanleiding tot een bijzondere sfeercombinatie.

Liberty Global is een internationaal actieve breedband provider en beursgenoteerd bedrijf. De tak UPC Broadband is operationeel in tien Europese landen en marktleider voor kabel-TV in o.a. België, waar het 50,45% bezit van Telenet.De nieuw in te richten vestiging in Luxemburg was bedoeld voor UPC – DTH, gespecialiseerd in ‘direct to home’ satelliettelevisie en actief in de meeste Oost-Europese landen (Hongarije, Tsjechië, Roemenië, Slowakije). Het telt meer dan 500.000 klanten.
Voor de huisvesting werd een deel van een nieuwbouw gehuurd. Jos Duchamps, Gedelegeerd Bestuurder en Irina Vasileva, architect van PROCOS: “Toen onze samenwerking startte was enkel de manager voor het nieuwe bedrijf gekend. De opdracht bestond erin om voor een organisatie die nog niet gevormd was, een aangename werkomgeving te creëren die de medewerkers een structuur en thuisgevoel geeft”.
Er moest rekening worden gehouden met een multiculturele en internationale context. Medewerkers uit de verschillende landen die door UPC – DTH worden bediend zouden samengebracht worden in Luxemburg. “Het gaat dus om een vorm van expats die een zeer groot deel van de dag op kantoor doorbrengen om tijdens de weekends weer naar hun thuisland terug te reizen” licht Irina Vasileva toe. “Dat maakt de werkomgeving veeleer tot een leefomgeving met een hoog ‘family-gevoel’ voor die mensen en daar hielden we rekening mee”.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


20/09/2012
Facility Management - Huisvesting & werkomgeving
 Ander nieuws
Schneider Electric lanceert gratis online cursus energietransitie
| 05/06/2023
Terug naar af
| 05/06/2023
Nett geeft bedrijven opnieuw controle over energieprijs
| 02/06/2023
Dyson introduceert stilste en krachtigste luchtreiniger tot nu toe
| 02/06/2023
Hout als optie voor kantoorbouw
| 01/06/2023

Meer news