FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Clear2Pay Village - Internationale, multiculturele hub in het hart van de onderneming

Clear2Pay Village - Internationale, multiculturele hub in het hart van de onderneming

De kantoren van Clear2Pay zijn verdeeld over drie etages. Voor deze onderneming waarin de activiteiten sterk internationaliseren, werden de decoratie en de inrichting van elke verdieping gekozen op basis van representatieve thema’s uit de steden Londen, Shanghai en New York.
Als gevolg van haar continue groei ontstond bij Clear2Pay, de onderneming voor financiële IT-services, de behoefte om de over Zaventem en Mechelen verdeelde activiteiten te verenigen op één enkele site. Er waren nog meer vereisten: de nabijheid van een station en de luchthaven, evenals een aangename werkomgeving. Een ander belangrijk criterium voor de inrichting van de nieuwe site was, met het oog op de aanwerving van nieuwe talenten, het imago dat de onderneming uitstraalt.

Zodra de site gekozen was (het Pegasus Park te Diegem), kreeg Admos de opdracht om de 3.800 m2 grote vestiging te renoveren. Anthony ShaikH, partner bij Admos: “Door twee sites en twee teams op één enkele locatie te verenigen, was een nieuw imago met nieuw meubilair belangrijk om een nieuwe wind te laten waaien en een nieuwe team spirit te creëren voor 240 personen! We hebben dan ook meerdere gebouwen vergeleken. We moesten kantoren vinden die meer aangepast waren aan hun activiteiten. Voor het gekozen gebouw hebben we een indeling over drie verdiepingen geadviseerd. Voor de decoratie van de etages hebben we ons laten inspireren door culturele thema’s: Londen, Shanghai, New York. In een onderneming die steeds internationaler wordt en een zeer multicultureel personeelsbestand heeft, is het normaal dat de inrichting van het hoofdkwartier dit imago weerspiegelt.”
In de kantoorruimtes vind je de drie thema’s terug in een opeenvolging van zones met diverse functies (stille ruimte, ontmoeting, vergadering, café...). Op een ietwat paradoxale wijze nemen de werkposten daartussen de resterende ruimtes in. Dat staat in schril contrast met de traditionele benadering waarbij de ‘verloren’ ruimtes gebruikt worden om er de koffiemachine of het kopieerapparaat te herbergen.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


03/09/2012
Facility Management - Huisvesting & werkomgeving
 Ander nieuws
2021 Global Status Report for Buildings and Construction
| 26/10/2021
Nederlandse overheid promoot hybride werken
| 25/10/2021
BIM, winst voor FM
| 22/10/2021
Als beste uit de test: de Smart Life CO2-meter
| 21/10/2021
Bedrijfscomputers altijd geüpdatet
| 21/10/2021

Meer news