FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » FM l Typisch Belgisch outsourcing model in opmars

FM l Typisch Belgisch outsourcing model in opmars

Tot voor enkele jaren opteerden bedrijven hoofdzakelijk voor het outsourcen van single services. Deze aanpak was goed voor 90% aandeel in België. Andere formules als multidisciplinair outsourcen of Integrated FM kenden slechts matig succes en waren vooral gangbaar bij internationale bedrijven en multinationals. Sinds 2010 is een duidelijke wijziging van het aankoopgedrag merkbaar.

Pierre-Eric Nandancé, Chief Commercial Officer ISS, stelt bij Belgische ondernemingen een sterke toename vast van de aankoop van multidisciplinaire facilitaire diensten. “Dat is op zich een heel logische evolutie” commentarieert hij. “Iedereen gaat op zoek naar synergie, wil kosten besparen en zich toch van een optimale oplossing verzekeren om te voldoen aan de noden van het bedrijf”.
Bij de keuze voor het outsourcen van single services werden de contracten in het verleden al maximaal onder druk gezet. Alles heeft een einde, ook de mogelijkheid om de prijzen nog verder te drukken.
In heel wat bedrijven krimpen de eigen FM-teams, terwijl de te verzekeren dienstverlening blijft en om een adequate oplossing smeekt. Ook dit gegeven pleit voor multidisciplinair outsourcen.
De overstap naar multidisciplinair outsourcen hoeft ook niet radicaal te gebeuren. Het is mogelijk om stapsgewijs contracten voor single services te bundelen.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


06/05/2013
Facility Management
 Ander nieuws
Meer zakenreizen, maar duurzaam reizen blijft uitdaging
| 15/08/2022
De werkomgeving is op weg voor ‘phygital’
| 08/08/2022
Gen X-Y-Z, complementair op de werkvloer
| 01/08/2022
Nederland blaast warm en koud bij elektrisch rijden
| 25/07/2022
Zonwerende folie beschermt ouderen van Woonzorgcentrum Meulenbroek
| 19/07/2022

Meer news