FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Bedrijfscultuur l Yambla vindt digitale en sociale ideeŽnbus uit

Bedrijfscultuur l Yambla vindt digitale en sociale ideeënbus uit

De antieke ideeŽnbus met een wat stoffige reputatie wordt opnieuw tot leven gewekt en krijgt een belangrijke rol toebedeeld in de ondernemingscultuur. Naar analogie met het delen van ideeŽn op sociale netwerken heeft Yambla een ludiek concept gelanceerd voor de valorisatie van ideeŽn van het personeel. Deze ideeŽnbus biedt ruimte aan Ďpeople centric ideationí.

Het delen van ideeŽn tussen werknemers berust op het proces van de Ďideevormingí dat de totstandkoming en de koppeling van ideeŽn vanuit een psychologisch standpunt definieert. Met de traditionele procedures in ondernemingen bedraagt de levensduur van een idee echter niet meer dan drie maanden. ďIn dit basisproces ontbreekt de steun van een sociaal medium en het Ďgamificationí-conceptĒ legt Yoeri Roels, medestichter van de jonge onderneming Yambla, uit. Daarmee definieert hij meteen zijn gelijknamig platform voor een sociale ideeŽnbus. Het basisprincipe is dat er voor elk door de collegaís Ďleukí gevonden idee punten kunnen gespaard worden en, bijvoorbeeld, dat het idee kan verkozen worden tot Ďinnovatie van de maandí.

Een procedure die favoritisme uitsluit
Om elk risico op favoritisme uit te sluiten, worden de punten niet gegeven door individuen maar door het Yambla-platform. Hoe populairder een idee wordt door het aantal Ďlikesí, des te meer belang het krijgt. Ook wanneer een idee door een manager wordt geselecteerd, wint het punten. ďEen goed idee is niet zozeer het populairste idee, maar vooral dat waaraan veel collegaís willen deelnemenĒ preciseert Yoeri Roels nog.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


18/11/2013
ICT en Telecom - Office Management - Facility Management
 Ander nieuws
Veiligheid in en rond jullie gebouwen
| 22/04/2021
Edge computing: hoe installeer je effectief een technologische keuze?
| 22/04/2021
De mutatie van de werkomgeving
| 21/04/2021
Naamsverwarring?
| 20/04/2021
Corona schudt kaarten door elkaar voor de FM-sector in Frankrijk
| 16/04/2021

Meer news