FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » SANOMA l Bytes, Bricks, Behavior

SANOMA l Bytes, Bricks, Behavior

Sanoma profiteerde van de afloop van het huurcontract van de voornaamste van zijn drie vestigingen om een visionair project op te starten. Een uniek gebouw gewijd aan flexibiliteit, telewerken en mobiliteit. Het project werd begeleid door een Program Manager van de Integrator Getronics. Sinds september zijn de drie teams verenigd in één gebouw in het complex Zuidpoort tegenover het station van Mechelen.

"De eerste reden voor onze verhuizing was het voornemen om onze vestigingen in Berchem (Antwerpen), Diegem en Pulderbos samen te voegen en van deze centralisatie te profiteren om een nieuwe bedrijfscultuur te creëren, gebaseerd op een grotere arbeidsflexibiliteit en een afgeplatte hiërarchische structuur" vat Hilde De Volder, HR & Facilities Director bij Sanoma, samen. “Na het bestuderen van alle opties hebben we onze keuze laten vallen op een in Mechelen gelegen gebouw dat al in aanbouw was”.
“Het begrip NWOW - ‘New World of Work’ - was duidelijk een vereiste voor Sanoma en zelfs één der pijlers van het project” herinnert Ludo Constant, Getronics Project Manager, zich. De nieuwe lay-out van de werkposten moest de samenwerking tussen de verschillende activiteitencentra van de groep vergemakkelijken en tevens de managers en hun teams dichter bij elkaar brengen.

Merkwaardig genoeg behoorde het perspectief om besparingen op het functioneren te realiseren niet tot de prioritaire doelstellingen van de operatie. Desondanks heeft het bureau AOS Studley, gespecialiseerd in facility management consultancy, de behoefte aan flexibiliteit van de werkomgeving toch omgezet in mogelijkheden voor besparingen. Overigens had dit adviesbureau op 28 oktober 2010 samen met Getronics de eerste nationale dag van het telewerken in België georganiseerd.Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


14/10/2013
Huisvesting & werkomgeving
 Ander nieuws
Geeft Nederland het voorbeeld?
| 28/01/2022
OCI varieert sterk binnen Europa
| 27/01/2022
Sharp breidt digital signage-portfolio uit voor veeleisende professionele omgevingen
| 26/01/2022
Batterij-aangedreven sproei-extractie voor professionals
| 25/01/2022
Digitalisering maakt werknemers onzeker
| 24/01/2022

Meer news