FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » KINNARPS l Showroom wordt praktijkruimte

KINNARPS l Showroom wordt praktijkruimte

Kinnarps Belux viert dit jaar twintig jaar aanwezigheid op de Belgische markt voor kantoormeubilering, een verjaardag die werd aangegrepen om ‘het nieuwe werken’ in eigen huis toe te passen. Zo werd de Kinnarps-hoofdzetel meteen ook omgetoverd tot een ‘real life’- showroom voor de klanten.

De verandering naar een nieuwe werkomgeving is algemeen ingevoerd voor iedereen en de uitrol van het concept vond plaats terwijl het bedrijf gewoon doorwerkte. Voorafgaand werd vastgesteld dat teamwork een alsmaar belangrijker plaats kreeg binnen de dagelijkse activiteiten van de medewerkers. Daarnaast had Kinnarps het initiatief genomen om herfst- en lente-informatiesessies te organiseren voor klanten en potentiele klanten, waarbij het nieuwe werken spontaan het centrale thema werd. Bijgevolg was het hoog tijd om in eigen rangen het voorbeeld te geven met een op de actualiteit van kantoorinrichting gefocuste werkomgeving. De nieuwe werkomgeving zou niet alleen de interne samenwerking stimuleren, het zou bovendien een ideale showroom worden, want levend en op het dagelijks functioneren gericht!

De ‘activity based’ werkplek
Het concept voor de nieuwe werkomgeving werd bedacht door de Brit Jeremy Myerson, professor aan het Royal College of Art in London en directeur van het Helen Hamlyn Centre for Design. Jeremy Myerson ontwierp voor Kinnarps voordien al de inrichting van de vestiging in Londen. Het concept wordt samengevat als een ‘doorschuifsysteem’, omdat het erom draait dat elke medewerker gedurende de dag herhaald van werkplek wisselt, om deze te optimaliseren in functie van de op dat ogenblik uit te voeren taken.Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


28/10/2013
Huisvesting & werkomgeving
 Ander nieuws
De werkomgeving is op weg voor ‘phygital’
| 08/08/2022
Gen X-Y-Z, complementair op de werkvloer
| 01/08/2022
Nederland blaast warm en koud bij elektrisch rijden
| 25/07/2022
Zonwerende folie beschermt ouderen van Woonzorgcentrum Meulenbroek
| 19/07/2022
Nieuwe boost voor de Brusselse Noordwijk
| 19/07/2022

Meer news