FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Tevredenheid als kwaliteitslabel

Tevredenheid als kwaliteitslabel

Een aantrekkelijk pluspunt bij personeelswerving, een sleutel tot verbetering van de tevredenheid van de werknemers, een garantie voor goede prestaties... de New World of Work is een handig middel in de 'war for talent'. De NWOW wordt stilaan een referentie, maar hoe kan men nagaan of de NWOW-principes efficiënt toegepast worden? Hoe kan zoiets abstracts als de tevredenheid die deze filosofie kan stimuleren gemeten worden?

In de jaren tachtig vroeg een uitgeverij in New York aan twee economische journalisten, Robert Levering en Milton Moskowitz, om een boek te schrijven over best practices en aangename werkomgevingen (nvdr: de titel van het boek is The 100 Best Companies to Work for in America). Zo begon het verhaal van het Great Place to Work Institute, een internationaal studie-, advies- en opleidingsbureau dat organisaties een aangename werkomgeving helpt te herkennen, creëren en behouden.
"Een ‘Best Workplace’ is een plaats waar je de mensen voor wie je werkt kan vertrouwen, waar je fier mag zijn op wat je verwezenlijkt en waar je plezier hebt op de werkvloer" aldus Kristien Van Bruystegem, projectcoördinatrice bij het Great Place to Work Institute. "Het Institute is van Amerikaans origine en de hoofdzetel is gevestigd in San Francisco. Sinds de oprichting zijn er vestigingen in meer dan 45 landen. In België werkt het Great Place to Work Institute samen met de Vlerick Business School". Met hun ranglijst van de Best Workplaces wil het Institute een soort van kwaliteitslabel garanderen. De ranglijst wordt ieder jaar trouwens gepubliceerd in media als Fortune, Handelsblatt en Le Figaro Économie.Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


25/11/2013
Office Management - Facility Management
 Ander nieuws
Veiligheid in en rond jullie gebouwen
| 22/04/2021
Edge computing: hoe installeer je effectief een technologische keuze?
| 22/04/2021
De mutatie van de werkomgeving
| 21/04/2021
Naamsverwarring?
| 20/04/2021
Corona schudt kaarten door elkaar voor de FM-sector in Frankrijk
| 16/04/2021

Meer news