FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » FM & OVERHEID l Introductie tot Patrimoniumbeheer en FM

FM & OVERHEID l Introductie tot Patrimoniumbeheer en FM

Het initiatief voor het publiceren van het boek ‘Patrimoniumbeheer en facility management van lokale besturen’ kwam van uitgeverij Vanden Broele, goed geïntroduceerd in de wereld van gemeentebesturen, waardoor het een vinger aan de pols heeft voor het detecteren van specifieke behoeften. Er bleek geen enkel boekwerk te bestaan over deze materie!

Uitgeverij Vanden Broele stelde de vraag vast vanuit gemeenten naar beheercycli die in lijn liggen met de zesjarige beleidsvisie zoals ze dient ontwikkeld te worden na elke gemeenteraadsverkiezing. Facility management dient logischerwijze mee te integreren in de beheercycli. Op verzoek van de uitgeverij stelde Jos Duchamps een auteursteam samen met Andreas van Wagenberg - een autoriteit in Nederland op het vlak van facility management - en Guy Vanhoorde, Departementshoofd van het Departement Facility Management van de Stad Gent, en bijgevolg perfect vertrouwd met de praktijk van de aangesneden materie. Het boek kwam in ongeveer anderhalf jaar tot stand. Het boek wil vooral de kleinere gemeenten bereiken, voor wie de materie minder vertrouwd is, maar daarom niet minder belangrijk. Het werk ontstond in volledig co-auteurschap met een evenwichtige verdeling tussen de theoretische, wetenschappelijke en praktische inbreng.

Introductie tot facility management
Het vastgoed bij de overheid heeft een enorme evolutie ondergaan. In het verleden was het patrimonium een uitdrukking van de macht en het vermogen van een stad of gemeente en daardoor bij de overheid belangrijk als imagodrager. Vandaag moet het openbaar vastgoed vooral functioneel en operationeel zijn. Bij de lokale besturen zijn facility management en vastgoedbeheer zeer hecht met elkaar verweven. Typisch voor de lokale besturen is verder dat ze veel verschillende ‘klanten’ moeten bedienen.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


04/02/2014
 Ander nieuws
Schneider Electric lanceert gratis online cursus energietransitie
| 05/06/2023
Terug naar af
| 05/06/2023
Nett geeft bedrijven opnieuw controle over energieprijs
| 02/06/2023
Dyson introduceert stilste en krachtigste luchtreiniger tot nu toe
| 02/06/2023
Hout als optie voor kantoorbouw
| 01/06/2023

Meer news