FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » ECFM zet facility management op de Europese kaart

ECFM zet facility management op de Europese kaart

Facility management staat voor grote Europese uitdaging. Het ‘European Center for Facility Management’ is een nieuwe vakvereniging voor Facility Management die een brug wil slaan tussen het vakgebied en de Europese Instellingen. Norman Rose brengt als Secretary General 25 jaar ervaring mee en zal alles in het werk stellen om facility management op het beleidsniveau maximaal bekendheid te geven.

ECFM participeert sinds juni 2013 in de ‘High level group for business services’. Deze groep van academici, experten en zakenmensen die rechtstreeks aan de Europese commissie rapporteert, heeft als doelstelling aanbevelingen te doen om de eenmaking van de Europese markt voor diensten te bevorderen. Bedoeling is om van Europa één uniforme markt te maken zoals dat al lang het geval is voor de Verenigde Staten. Deze doelstelling vereist het uniformiseren van de verwachtingen en terzake geldende regelgeving. Facility management past ook voor de volle 100% in het kader dat door de ‘High level group for business services’ is bepaald.
Facility management vertegenwoordigt 6% van het BNP in Europa. Toch zijn business services nog maar recent geïntegreerd, terwijl 75% van de Europese banen al betrekking hebben op business services. “Business services worden de komende vijf jaar nog veel belangrijker” aldus Norman Rose. “Traditionele functies als deze van ingenieur worden opgenomen in business services als studiebureaus. Tot nog toe waren business services zeer nationaal gericht, maar dat zal snel veranderen. Globalisering staat voor de deur, gedreven door multinationals die business services op internationale schaal verwachten, met paneuropese contracten”.
Norman Rose citeert als voorbeeld autoproducent Renault / Dacia, die in 84 landen actief is, terwijl er geen enkele service provider hierop kan inspelen en de klant toch een one-stop-shopping nastreeft.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


05/03/2014
Facility Management
 Ander nieuws
Schneider Electric lanceert gratis online cursus energietransitie
| 05/06/2023
Terug naar af
| 05/06/2023
Nett geeft bedrijven opnieuw controle over energieprijs
| 02/06/2023
Dyson introduceert stilste en krachtigste luchtreiniger tot nu toe
| 02/06/2023
Hout als optie voor kantoorbouw
| 01/06/2023

Meer news