FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Move Plan | GSK | Verhuizen op basis van 'job packages'

Move Plan | GSK | Verhuizen op basis van 'job packages'

Eind juni is de redactie van Profacility rond de tafel gaan zitten met de FM-verantwoordelijken van GSK en de directie van Aremis om de implementatie van een innoverende organisatiestructuur voor de verhuizing van werkplekken en space management onder de aandacht te brengen. Het concept werd ontwikkeld door Benoit Schmits en Andy Neefs van GSK en uitgevoerd door het bedrijf Aremis.

Waren aanwezig op de bijeenkomst: Benoit Schmits, Director BeSM, WW Enterprise Facility Management, Andy Neefs, Soft Service Manager bij GSK Biologicals, Jean-Michel Kluft, Group Operations Director bij Aremis en Bart D’heer, Major Account Director bij Aremis.

Wat houdt deze nieuwe organisatiestructuur in en vanwaar komt dit idee?
Benoit Schmits neemt als eerste het woord: “Het idee is voortgekomen uit de toename van het jaarlijkse aantal ‘moves’. Door de ontwikkeling van het Smart Working-programma, waarbij nu zo’n 2.500 medewerkers van de 5.000 bij GSK betrokken zijn, was het moeilijk geworden om het aantal bewegingen in te calculeren. Zo kwamen we op het idee om te variabiliseren: in plaats van een tiental personen die instonden voor een bepaald aantal taken ter plaatse te hebben, wilden we een transparantere en flexibelere werkwijze creëren door deze taken uit te besteden, wat leidde tot de opstelling van een dienstencatalogus. Dat was het uitgangspunt voor het Move Plan”. Andy Neefs voegt er nog aan toe: “De invoering van het Move Plan is geen gevolg van de implementatie van het Smart Working-programma, hoewel het er wel toe bijgedragen heeft. Maar zelfs als we Smart Working niet ingevoerd hadden, waren we toch ook in die richting beginnen te denken”.

Voor de lancering van het Move Plan stond een team van Aremis, dat permanent gestationeerd was bij GSK, in voor zogenaamde ‘open’ taken, waarvan het kader en het dienstenniveau niet volledig vastlagen. Het team kreeg van dag tot dag taken van uiteenlopende omvang toegewezen die gerelateerd waren aan het grote aantal verhuizingen binnen GSK, een sterk groeiend bedrijf waarvan het personeelsbestand in zeven jaar tijd verdubbeld is. GSK registreerde op jaarbasis namelijk 3.000 tot 3.500 verhuizingen: binnen hetzelfde gebouw, tussen gebouwen op dezelfde vestiging of tussen vestigingen.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


14/10/2014
Facility Management - Huisvesting & werkomgeving - Verhuis, Opslag en Logistiek
 Ander nieuws
Beddeleem plaatst systeemwanden in nieuwe HQ Securex
| 24/09/2021
Kies net als Nestlé voor een ergonomische thuiswerkplek
| 23/09/2021
Beweging in de cateringmarkt
| 23/09/2021
Onderzoek Idewe legt opvallende inzichten rond ‘het nieuwe werken’ bloot
| 22/09/2021
Belangrijkste persoonlijkheidstypen op de werkvloer
| 22/09/2021

Meer news