FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Een nieuw licht op de werkplek

Een nieuw licht op de werkplek

LED-verlichting kent de laatste jaren een opmerkelijke doorbraak. Bij lichtspecialisten als Philips Lighting wordt al druk werk gemaakt van de volgende technologie: OLED, wat staat voor een organische licht emitterende diode. OLED is een grote-vlakkenstraler in tegenstelling tot de LED die een felle puntbron is. In het Duitse Aken, op de site ‘Rothe Erde’, heeft Procos group voor de Philips OLED Business Unit een nieuwe werkomgeving gecreëerd.

De opdracht van Procos kaderde in de renovatie van een verouderd kantoorgebouw op de site. De oorspronkelijke werkomgeving van de business unit bestond hoofdzakelijk uit verouderde individuele kantoren of groepskantoren. De business unit hield aanvankelijk vast aan deze traditionele werkomgeving. Werkplekken in open space werden zeer sceptisch onthaald. Procos koos daarom voor een half open concept als aanvaardbaar compromis met scheidingswanden zonder deuren. De gebruikers hadden behoefte aan veel whiteboards. Zij werden in de scheidingswanden geïntegreerd door het gebruik van beschrijfbaar glas. Dit zorgt ook voor een extra dynamiek tijdens vergaderingen en overlegmomenten. In een volume werden kleine ruimtes, vergelijkbaar met treincoupés ondergebracht. Hierin kan men vergaderen of geconcentreerd werken.

Met dit project is Procos er in geslaagd om een representatieve werkomgeving te creëren op maat van de eigen business van beide afdelingen en vanzelfsprekend ook met de integratie van de OLED lichttechnologie.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


02/01/2016
Huisvesting & werkomgeving
 Ander nieuws
5G op weg naar de massa
| 08/12/2021
G4S wint Employee Engagement Award
| 08/12/2021
Gisteren wordt morgen
| 07/12/2021
Poly onthult belangrijkste voorspellingen voor toekomstig samenwerken
| 06/12/2021
Gent zet zich in de steigers
| 06/12/2021

Meer news