FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Duurzaam rijpingsproces

Duurzaam rijpingsproces

Anne Lenaerts, Business Unit-manager NNOF en Kurt Florus, Business Unit, Director D&CServices
Uit de filosofie dat ‘alle bestaande kantoormeubilair grondstof biedt voor het vervaardigen van nieuwe kantoorinrichting’ ontkiemde NNOF (Nearly New Office Facilities) binnen de familiale PMC Holding. Na een aanloopfase met veel onderzoek, experimenten en ontwikkelingen, werd NNOF in 2010 officieel als nieuwe entiteit binnen de PMC Holding voorgesteld. Vandaag is NNOF de verpersoonlijking van wat inmiddels als ‘circulaire economie’ de wereld verovert.

“Het opzet is altijd om een bestaande kantoorinrichting maximaal te hergebruiken voor een nieuwe kantoorinrichting van de klant, uiteraard met een heel nieuw design, zodat het milieu minimaal door afval belast wordt” vat Anne Lenaerts, BU-management NNOF, de filosofie samen. “Het NNOF-en mag niet verward worden met het opfrissen van bestaand meubilair. Het gaat om nieuwe, doordachte meubelcreaties, die samengesteld zijn uit gerecupereerde onderdelen. In de praktijk wordt gemiddeld ongeveer 80% gerecupereerd materiaal verwerkt voor een ‘gennoft’ meubelproduct”. Omdat het vanzelfsprekend niet de bedoeling is dat de nieuwe kantoorinrichting sporen van het verleden vertoont, is design ook voor NNOF heel belangrijk.

D&C Services, studie- en ontwerpbureau voor kantoorinrichting en eveneens onderdeel van de PMC Holding en NNOF zijn door de jaren steeds meer met elkaar verweven geraakt, hoewel ze elk ook onafhankelijk klanten bedienen. Kurt Florus, BU Director D&C Services: “Waar NNOF zich vooral laat opmerken door productdesign en productie van kantoorinrichting, biedt D&C Services een alles overkoepelende conceptuele aanpak van de kantooromgeving, waarvan de uitvoering maximaal gebruik maakt van gerecycleerde materiaal”. D&C Services en NNOF hebben zich de voorbije zes jaar als een bijzonder sterk duo gemanifesteerd, wat ook buiten de landsgrenzen werd opgemerkt.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


14/11/2016
Huisvesting & werkomgeving - Energie en Milieu
 Ander nieuws
Meer zakenreizen, maar duurzaam reizen blijft uitdaging
| 15/08/2022
De werkomgeving is op weg voor ‘phygital’
| 08/08/2022
Gen X-Y-Z, complementair op de werkvloer
| 01/08/2022
Nederland blaast warm en koud bij elektrisch rijden
| 25/07/2022
Zonwerende folie beschermt ouderen van Woonzorgcentrum Meulenbroek
| 19/07/2022

Meer news