FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Anders werken in een omgeving met een ziel

Anders werken in een omgeving met een ziel

Allfin Jaspers-Eyers
Door een continue automatisering sinds de jaren ’90 daalde het aantal werknemers van de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV) van meer dan 600 werknemers naar 200 vandaag. Bovendien was er de nadrukkelijke wens om anders te werken en een aantrekkelijke werkomgeving voor te schotelen aan de medewerkers. De zoektocht naar een aangepaste locatie die een antwoord bood op deze uitdaging, nam meer dan 5 jaar geleden een aanvang.

Een vandaag eerder uitzonderlijk gegeven is dat de RJV eigenaar is van het kantoorgebouw waarin het zijn administratieve zetel heeft gevestigd. Dat was voordien al zo voor het pand langs de Elsenesteenweg 213 en was ook het opzet voor de zoektocht naar een nieuwe huisvesting. Na een studie uitgevoerd in 2009 met het oog op een grondige renovatie en een afstoting van een deel van de overtollige oppervlakte aan de Elsenesteenweg, luidde de conclusie dat dit een te dure oplossing zou zijn. Een verkenningsronde van de Brusselse vastgoedmarkt bracht het unieke renovatieproject ‘Chambon’ al op het voorplan, doch de vooropgestelde opleveringstijd van 3 jaar werd als te lang ervaren… Bizar genoeg bleken alle andere voorliggende alternatieven ook niet sterk genoeg om meteen toe te happen, waardoor ‘Chambon’ zich opnieuw in de kijker werkte.

“Automatiseren van onze processen betekent rechtstreeks de efficiëntie van onze organisatie verhogen en dat is een topprioriteit” licht Guy Van Laethem, Directie Financiën - Adviseur-generaal, toe. “De verkoop van het vorige gebouw aan BBR-België en de verhuis naar Chambon sluit daar bij aan, omdat we een aanzienlijke besparing realiseren voor wat het gebruikte aantal vierkante meters betreft en tevens onze energiefacturen drastisch drukken door de geringere oppervlakte en de veel betere energieprestatie van het gerenoveerde gebouw”.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


14/11/2016
Huisvesting & werkomgeving
 Ander nieuws
Geeft Nederland het voorbeeld?
| 28/01/2022
OCI varieert sterk binnen Europa
| 27/01/2022
Sharp breidt digital signage-portfolio uit voor veeleisende professionele omgevingen
| 26/01/2022
Batterij-aangedreven sproei-extractie voor professionals
| 25/01/2022
Digitalisering maakt werknemers onzeker
| 24/01/2022

Meer news