FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Catering


  De vele gezichten van vendingmachines
De tijd dat vendingmachines op de werkvloer geassocieerd werden met ongezond lijkt voorbij. Meer en meer zien we dat de automaten een rol spelen inzake wellbeing, gezondheid en duurzaamheid. Daarnaast is er een overvloed aan keuze en doen diverse technologische snufjes hun intrede. We polsten bij een aantal marktspelers naar de trends.
| 08/03/2020
 
  Graag een beetje food experience?
De nieuwe visie op bedrijfscatering wil de gebruiker een ‘verscheidenheid van ervaringen’ voorschotelen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want daarvoor is kennis van zeer uiteenlopende parameters vereist: voedingsaanbod, design en techniciteit van de voorzieningen en werkwijzen.
| 24/04/2019
 
  6 evolutie trends inzake bedrijfsrestaurants exploitatie en catering aanbod
Tegenwoordig wordt het bedrijfsrestaurant een strategische eelement voor het bedrijf: het draagt onbetwistbaar bij tot het welzijn van de werknemers en wordt een multifuncti- onele plek die socialisatie en samenwerking stimuleert. Het cateringaanbod diversifieert zich, komt tot leven en blijft de hele dag beschikbaar. Om de nadruk te leggen op de trends die de evolutie van zowel het cateringaanbod als de cateringdiensten sturen, maar ook het beheer en de inrichting van de food corners, ontmoetten we verschillende top dienstleveranciers uit de sector. Interview met Luc Van Sande, bedrijfsmanager bij Prorest; Stefan Lem, Operations Director bij ISS Catering; Alain Crabs, Key Accounts Director bij Compass.
| 19/12/2017
 

  FM in de zorg | Gezond en smakelijk gaan best samen
Het is een diep verankerde opinie dat men in een hospitaal en bij uitbreiding in de zorgsector altijd slecht eet. Nochtans leveren heel wat instellingen juist op dat vlak enorme inspanningen om het de patiënt maximaal naar de ‘smaakzin’ te maken. Daar staat tegenover dat een eigen cateringservice uitbaten heel wat ruimte en personeel kost, terwijl de druk op de vierkante meters en de exploitatiekosten enorm hoog ligt. Na een grondig onderzoek in de sector ontwikkelde ISS ‘Sana’.
| 12/12/2014
 
  HR POLICY & MOBILITY l Cafetariaplan, een zegen of een nieuw zorgenkind?
De ‘bedrijfswagen’ is al decennia lang een ‘vaste waarde’ in de Belgische bedrijfscultuur. Hij is geëvolueerd van het onmisbare tool voor de buitendienstmedewerker naar een belangrijke looncomponent voor een veel breder veld medewerkers. De niet te stillen fiscale honger van onze overheid heeft eind 2011 heel wat paniek gezaaid bij iedereen die een bedrijfswagen ‘genoot’, want zij werden plots flink meer belast via het VAA. Dat leidde tot een andere kijk op de bedrijfswagen.
| 13/05/2014
 
  Voedselverspilling... genoeg is genoeg!
De belangrijkste oorzaken van voedselverspilling achterhalen en de actoren praktische tools, concrete voorbeelden en aanbevelingen geven opdat iedereen in elke fase van de voedselketen opnieuw respect zou leren hebben voor voeding in onze huidige overconsumptiemaatschappij. Dat is het hoofddoel van het ambitieuze Europese project Green Cook, waaraan twaalf partners uit vijf Noordwest-Europese landen samenwerken.
| 29/04/2014
 

  Facility Awards 2013 l Case Study BELGACOM | Een cateringaanbod voor een wereld in beweging
De catering- en betaalmogelijkheden uitbreiden en diversifiëren, 2.000 extra klanten ontvangen, de drie statuten van het restaurantpersoneel met elkaar verenigen, samenwerken met een privépartner zonder het aanbod 'van het huis' te ondermijnen, de weinig comfortabele eetzaal renoveren en ten slotte koers houden in het kader van een meerjarenproject… Kortom, Belgacom besloot de kwadratuur van de cirkel op te lossen.
| 25/03/2013
 
  Catering l Van het landbouwveld naar de vuilnisbak
Voedselverspilling is een van de grootste uitdagingen in grootkeukens: duurzaam beheer van de bestellingen, de menu's en het afval, het beperken van de milieu-impact en kostenvermindering voor het bedrijf en de hele economie. Oplossingen zijn er genoeg. Een overzicht.
| 28/01/2013
 
  Catering | ‘Food miles’: bio volstaat niet meer
Evenwichtig en biologisch eten is een levensstijl waarvoor steeds meer mensen in de geïndustrialiseerde landen kiezen. Uit eigenbelang, maar vaak ook tegen het belang van milieubescherming in, want onze borden bevatten soms veel CO2. De inhoud in ‘food miles’ is een criterium waarmee naast andere criteria, zoals gezondheid, veiligheid, voedingswaarde en prijs, voortaan ook rekening gehouden zal worden bij de samenstelling van onze menu's.
| 23/01/2012
 
  De liefde van de werknemer gaat door de maag
Voor Belgocatering is goed eten een sociaal gegeven, dat medewerkers van een bedrijf in contact brengt en aanspoort tot uitwisseling van ideeën. Een goed bedrijfsrestaurant versterkt de samenhorigheid tussen collega’s en houdt mensen ook binnen het bedrijf, zodat risico’s op ongevallen door een gehaaste rit naar een al even gehaaste hap buitenhuis wegvallen. Kwalitatieve bedrijfscatering straalt ook af dat de werkgever goed zorgt voor zijn medewerkers en dat heeft automatisch positieve gevolgen voor de productiviteit.
| 18/04/2011
 

Leveranciers en Dienstverleners
Zoek een leverancier
Activiteitensector
Naam van de leverancier
Heet van de naald
Slideshow Image 1
IT-veiligheid: wat te verwachten in 2017?  

Ander nieuws
Gault&Millau Catering Awards 2020
| 08/10/2020
Aqualex ontwerpt volledig aanraakvrije waterkoelers en kranen
| 30/09/2020
Gebruiksklare coffee corner van topklasse
| 23/09/2020
Noodkeuken voor de zorgsector
| 27/03/2020
De Belg drinkt te weinig water
| 17/03/2020
Voedselverspilling tegengaan
| 10/12/2019
A.I in collectieve keuken om miljoenen maaltijden niet meer in de vuilnisbak te gooien
| 08/07/2019
Kantoren die de levenskwaliteit op het werk verbeteren
| 26/04/2019
Gault & Millau huldigt opmerkelijke grootkeukens
| 06/12/2018
MIKO versterkt positie in Noorwegen
| 05/12/2018
Foodservice is vooral gepersonaliseerde service
| 27/03/2018
PROREST lanceert The Market op de Antwerpse campussen
| 15/02/2017
Miko neemt het Zweedse Smiling Faces over
| 01/07/2016
Hygiënecontrole om te strijden tegen voedselverspilling
| 18/12/2015

Meer news