SECURITAS NV/SA

Sint-Lendriksborre 3
BE-1120 Neder-Over-Heembeek
TEL +32 2 263 55 55
info@securitas.be
www.securitas.be
Profacility Guide
Mobiele bewaking
Luchthavenbewaking
Public Transport
Monitoring


PROFIEL VAN HET BEDRIJFInleiding


Securitas AB, een Zweedse groep, werd in 1934 opgericht en is momenteel actief in meer dan 40 landen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Europa, Midden-Oosten en Azië. De groep biedt veiligheidsoplossingen die beantwoorden aan de vraag van de klant. Met haar aanwezigheid in meer dan 40 landen en met 240.000 medewerkers die zich dagelijks inzetten, is Securitas AB marktleider in security. In België werken momenteel meer dan 5000 mensen voor Securitas. Met 7 regionale kantoren kunnen we snel inspelen op de behoeften van de klant. Securitas is ook aanwezig in het Groot-Hertogdom Luxemburg.Diensten


Securitas concentreert zich op de specifieke, individuele eisen van de klant. Kennis en expertise vormen de basis van onze filosofie. De groep breidt haar aanwezigheid op internationaal vlak uit door zich op nieuwe markten te positioneren in onder meer Oost-Europa, China, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika.

 

In 2008 bedroeg de totale omzet van Securitas België 243,3 miljoen euro.

 

Drie rode stippen vormen ons logo. Zij staan voor de drie waarden van Securitas:

• Integriteit

• Waakzaamheid

• Hulpvaardigheid

 

Securitas kent een vlakke organisatiestructuur met een groot aantal zelfstandige bedrijfs-eenheden, de zogeheten branches. Wereldwijd zijn er meer dan drieduizend branches. De branchstructuur is ingedeeld naar geografie en specifieke marktsegmenten. Dit stelt ons in staat zo snel en onafhankelijk mogelijk te handelen en dicht bij de klant te staan. Securitas is tevens een gedecentraliseerde organisatie. De bindende factor is onze sterke bedrijfscultuur.

 

Dit model is de basis voor de organisatie van Securitas en het functioneren van onze medewerkers.

Dit stelt ons in staat om onze klanten wereldwijd dezelfde kwaliteitsstandaard aan te bieden. Voor klanten is het belangrijk om weten dat zij hetzelfde niveau van kwaliteit mogen verwachten op eender welke site in gelijk welk land.

 

In België biedt Securitas volgende veiligheidsoplossingen aan :

 

Security Services : het geheel van permanente bewaking, gecombineerde oplossingen en technologie aangepast aan elke sector : banken en verzekeringswezen, ambassades en diplomatieke posten, shoppingcentra en winkelketens, gebouwbeheer, publieke gebouwen.

 

Mobile Services : het geheel van patrouilles en interventies met o.a. patrouillebewaking, interventie na alarm, consortiumbewaking, een beveiligingsoplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen die geen 24u security nodig hebben.


Aviation Security : de combinatie van luchthavenbewaking en veiligheid op de sites.

 


Alarm Monitoring : in het hoofdkantoor te Neder-over-Heembeek is er een controlekamer die 50.000 alarmsystemen opvolgt. Onder de noemer ‘Alert Services’ voorziet Securitas Alarm Monitoring aan bedrijven, woningen en privé-individuen. De service bestaat uit alarmmonitoring, videobewaking en verificatie en antwoord na alarm.Nieuwigheden


Omdat elke situatie anders is, bieden niet alle standaardoplossingen de beste uitkomst.

Daarom richten we ons dus ook op maatwerk en kunnen wij totaaloplossingen aanbieden aan opdrachtgevers in alle segmenten. Bovendien biedt Securitas ook een hele waaier van andere security-diensten aan. Zo kan onze technology manager advies geven inzake beveiligingsmaatregelen en systemen. Verder heeft Securitas ook een audit & consultancy team en een afdeling die zich bezighoudt met crisis & safetymanagement.

 

Onze medewerkers zijn erg belangrijk. Dat past ook binnen de strategie die Securitas wereldwijd hanteert: ‘solutions through people’. Omdat iedere medewerker het bedrijf vertegenwoordigt, rusten we onze medewerkers zo goed mogelijk uit om hun werk op hoog niveau te kunnen uitvoeren.

Dat doen we onder meer via opleidingen en trainingen, moderne hulpmiddelen en duidelijke procedures en richtlijnen. Al onze agenten volgen de wettelijke opleiding bij het Securitas Training Center. Ons Training Center is een erkende instelling die naast de wettelijke opleidingen ook gespecialiseerde opleidingen aanbiedt. Specifieke profielen van agenten krijgen er een gepaste opleiding, zo bv. voor de zorgsector, voor winkelbewaking, voor fouillering op de luchthaven.
STRUCTUUR


Management

Régis Gaspar
Régis Gaspar
Country President
Luc Adriaenssens
Luc Adriaenssens
Area Manager Major Accounts
Florence Wathelet
Florence Wathelet
Area Manager South
Luc Steijlen
Luc Steijlen
Area Manager North
Sabine Delmotte
Sabine Delmotte
Area Manager Centre
Frank Lambrigts
Frank Lambrigts
Country Manager Mobile
Herwig De Zutter
Herwig De Zutter
Country Manager Transport & Aviation
Marc Cramers
Marc Cramers
General Manager Monitoring

Vestiging / België


Securitas - 2610 Antwerpen
Securitas - 2440 Geel
Securitas - 9051 Sint Denijs Westrem
Securitas - 3800 Sint Truiden
Securitas - 1400 Nivelles

Vestiging / Internationaal


Securitas AB - Zweden
Securitas - Nederland
Securitas - Duitsland
Securitas - Frankrijk
Securitas - Luxemburg
Securitas - Denemarken
Securitas - Spanje
Securitas - Groot-Brittannië

Werknemers


Aantal personen : 4500
Jaar van oprichting : 1985

Omzet

SECURITAS nam deel aan de volgende interieurs