PLANON SOFTWARE NV/SA

SchaliŰnhoevedreef 20, bus A
BE-2800 Mechelen
TEL +32 15 44 00 88
info-be@planonsoftware.com
www.planonsoftware.com
Profacility Guide
Green Workplace Economics
Planon Dashboards
Planon Solutions


PROFIEL VAN HET BEDRIJFInleiding


Planon is een zelfstandige en internationaal opererende leverancier van software en consultancy services. Planon optimaliseert en automatiseert de processen van ondersteunende afdelingen zoals Facility Management, Corporate Real Estate en IT Services en de processen van service providers. Het doel is het efficiënt en integraal organiseren van de services, infrastructuur, gebouwen en middelen. Met haar nieuwe “Green Workplace Economics™” concept speelt Planon direct in op de noodzaak voor veel organisaties, om kosten te besparen en gelijktijdig duurzaamheiddoelstellingen te realiseren. Planon is actief in 14 landen, heeft eigen vestigingen in België, Nederland, Duitsland, Groot Brittannië, Frankrijk, USA en India. Planon heeft wereldwijd meer dan 1300 klanten.

 Producten


Planon-software wordt gebruikt door zowel grote als kleine organisaties, instellingen en bedrijven en is ontwikkeld als oplossing voor de uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd: kostenreductie en gelijktijdige verbetering van duurzaamheid. Planon levert de meest uitgebreide en modulaire Integrated Workplace Management Solution uit de markt. Deze totaaloplossing bestaat uit een reeks van Planon Solutions:

 

 • Corporate Real Estate-oplossing
  Zorgt ervoor dat uw vastgoed beter rendeert, door de vastgoedstrategie en -activiteiten in lijn te brengen met de financiële, operationele en ecologische doelstellingen van uw bedrijf.
 • Smart Workplace-oplossing
  Zorgt ervoor dat u doeltreffend inspeelt op de toenemende behoefte aan flexibiliteit bij uw personeel. Zo kunt u de kosten per werkplek verlagen, de efficiëntie vergroten en duurzamer werken.

 • Maintenance Management-oplossing
  Hiermee kunt u uw vastgoed en andere assets probleemloos en kostenefficiënt beheren. Ongeplande downtime beperkt zich tot een minimum en uw onderhoudsactiviteiten stuurt u gericht aan. Onze ‘Just in time’- en ‘Fit for purpose’- benadering van onderhoudsmanagement leiden tot een enorme kostenreductie én 'groene' onderhoudsactiviteiten.
 • Integrated Services Management-oplossing
  Maakt het mogelijk efficiënt en rendabel CRE-, FM- en IT-diensten te verlenen aan uw werknemers. Daarbij ondersteunt u de primaire processen optimaal en vergroot u de tevredenheid en productiviteit van medewerkers.


Diensten


De toonaangevende software van Planon gekoppeld aan 25 jaar ervaring, helpt organisaties succesvol kosten te verlagen en waarde toe te voegen - in de hele onderneming en daarbuiten. Naast professionele softwareoplossingen biedt Planon een volledig pakket van FMIS-gerelateerde services. Daarnaast levert Planon:Nieuwigheden


De Planon Groep, wereldwijde leverancier van Integrated Workplace Management Solutions, maakt bekend dat de nieuwste versie van haar software nu beschikbaar is. Met de software versie 2010.A ondersteunt Planon organisaties bij het verlagen van kosten en het behalen van duurzaamheiddoelstellingen door hen in staat te stellen slimmer gebruik te maken van gebouwen en middelen door de ontwikkeling van innovatieve en eenvoudig te gebruiken software-oplossingen.

Planon’s meest recente release is een verbeterde versie van Planon’s Facility Management- en vastgoed-oplossingen. De nieuwste release bevat vele nieuwe toepassingen die erop gericht zijn het gebruiksgemak te verbeteren en de verschillende oplossingen verder te integreren. Het volledig benutten van het besparingspotentieel dat vastgoed en middelen bieden blijft hierbij voorop staan.

Met 18 belangrijke verbeteringen en innovaties biedt release 2010.A verschillende nieuwe functionaliteiten waaronder:

·         Een module Energie Monitoring; waarmee het eenvoudig mogelijk wordt het duurzaamheidprofiel van gebouwen en middelen te monitoren, te benchmarken en te verbeteren.

·         Integratie met Microsoft Outlook ®; vereenvoudigt reservering- en wijzigingsprocessen en verhoogt de bezettingsgraad van vergaderfaciliteiten.

·         Uitbreiding van de module Ruimtebeheer; met veelzijdige Stacking en Blocking rapportages.

·         Planon SOA Webservices; moderne integratietechnologie op basis van Service Oriented Architecture. Dit maakt procesintegratie en koppelingen met ERP-, gebouwbeheer-systemen en andere informatiebronnen eenvoudig en beheersbaar.

·         Verbeterd SLA-beheer; stelt organisaties in staat de levering en uitvoering van dienstverlening beter te monitoren en aan te sturen op basis van Service Level Agreements.

"Internationale organisaties willen vandaag de dag zaken doen met gevestigde bedrijven die financieel solide zijn en hen helpen kosten te verlagen," zegt Pierre Guelen, oprichter en algemeen directeur van de Planon Groep. "Planon realiseert al meer dan 12 jaar substantiële groei en winst in alle belangrijke markten in Europa en de Verenigde Staten. Onze substantiële investeringen in onderzoek en ontwikkeling maken Planon tot de beste keuze als het gaat om Integrated Workplace Management Solutions."
STRUCTUUR


Management

Planon versterkt haar positie in Frankrijk met de overname van de onderneming Site Alpha
Planon International heeft de overname van de Frans-Canadese onderneming Site Alpha, een toonaangevende ontwikkelaar van oplossingen voor technisch vastgoedbeheer, aangekondigd. Site Alpha werd in 1990 opgericht door specialisten in building engineering en biedt al meer dan 20 jaar IT-oplossingen op het gebied van tertiaire maintenance en dienstverlening aan de gebruikers. De oplossingen, die ook verkrijgbaar zijn in SaaS-modus, ...
30/08/2011 - Publi-information | Vastgoed
Meer nieuws over PLANON SOFTWARE
PLANON SOFTWARE nam deel aan de volgende interieurs