ODISEE

Technologiecampus, Gebr. De Smetstraat 1
BE-9000 Gent
TEL +32 9 265 86 10
info.gent@odisee.be
www.odisee.be
Profacility Guide
9de Posthogeschoolopleiding Facility management 2010-2011
9de Posthogeschoolopleiding Facility management 2010-2011
9de Posthogeschoolopleiding Facility management 2010-2011
9de Posthogeschoolopleiding Facility management 2010-2011


PROFIEL VAN HET BEDRIJFInleidingBenchmark project

KaHo Sint-Lieven
en IFMA Belgium werken samen een benchmarkingproject uit.
De doelstelling van het project is het verzamelen, het verwerken en het publiceren van objectieve en actuele benchmarks (vooral kostkengetallen) van facilitaire diensten in een kantooromgeving. Het is tevens de bedoeling een webtool ter beschikking te stellen aan facilitaire managers zodat zij online de kengetallen van hun diensten kunnen vergelijken.

Er zijn reeds een 100 tal organisaties geregistreerd en momenteel wordt volop gewerkt aan het verzamelen van data via verschillende kanalen.  Dit zal er voor zorgen dat vanaf begin 2011  voldoende data aanwezig is om realistische en actuele benchmarks uit te voeren. Via een aantal filters kunt u de data selecteren die het best aansluit bij uw organisatie.

Zo kunt u via www.facobel.be  op een eenvoudige manier uw cijfermateriaal anoniem benchmarken met collega’s en aanvullende managementinformatie verzamelen om de juiste beslissingen binnen uw organisatie te nemen.
Posthogeschoolopleiding FM


Het programma dat met de steun van IFMA Belgian Chapter werd ontwikkeld door KaHo Sint-Lieven, telt 16 dagen (van 13:30 tot 21:00). Deelnemers kunnen zich voor het hele programma inschrijven of kunnen één of meer modules selecteren. Op het einde van de cyclus wordt een getuigschrift "Posthogeschoolopleiding Facility Management" uitgereikt voor wie actief deelneemt.

IFMA hecht erg veel belang aan het bestaan van een kwaliteitsopleiding voor Facility Managers. In uw functie zijn de eisen talrijk. Bovenop de managementkwaliteiten moet u ook in tal van disciplines thuis zijn. Tevens dient u toe te zien op de professionele inrichting van de infrastructuur, de optimalisering van de ruimte (m2), de kwaliteit van de diensten en de beheersing van de kosten.

Deze Posthogeschoolopleiding Facility Management geeft u nauwgezet overzicht van de voornaamste onderwerpen en laat u kennis maken met de jongste ontwikkelingen in deze discipline. Ze wordt aangevuld met casestudies en bedrijfsbezoeken.  De lopende reeks werd aangevuld met een module i.v.m. bouwprojecten.

Elk jaar mag IFMA rekenen op een succesvol aantal inschrijvingen. Om de kwaliteit van de opleiding te blijven waarborgen wordt er een inschrijvingsstop toegepast indien het aantal overschreden wordt.

Actueel kunt u nog inschrijven voor modules. Vanaf mei 2011 komt de nieuwe brochure uit en is inschrijven mogelijk voor reeks 10 ( 2011-2012).

De Nederlandstalige opleiding Facility Management heeft plaats in Sint-Niklaas, op de hogeschool KaHo Sint-Lieven. U kan de brochure raadplegen via deze link: http://viafutura.dixys.com/Data/ClientFiles/163/9de_reeks_Opleiding_Kaho-IFMA-_Web___OK.pdf 
STRUCTUUR


Management

Johan Ryckx
Johan Ryckx
Docent FMCONTACT


Johan Ryckx
Docent FM
TEL 0032 (0)3 776 43 48
johan.ryckx@kahosl.be


ODISEE nam deel aan de volgende interieurs