FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » FOD FinanciŽn - centralisatie van digitaal ťn fysiek documentenverkeer

FOD Financiën - centralisatie van digitaal én fysiek documentenverkeer

Ingrid Gonnissen, Country General Manager van Xerox BelgiŽ-Luxemburg: ďXerox zette al zijn expertise en talent als systeemintegrator in voor dit FOD FinanciŽn-contractĒ.
Ingrid Gonnissen, Country General Manager van Xerox BelgiŽ-Luxemburg: ďXerox zette al zijn expertise en talent als systeemintegrator in voor dit FOD FinanciŽn-contractĒ.

XEROX BelgiŽ-Luxemburg rustte FOD FinanciŽn uit met een gecentraliseerde oplossing voor het creŽren van digitale documenten en de fysieke en digitale verspreiding ervan.
Xerox werd na de ondertekening van het contract in maart 2011 belast met het uittekenen en implementeren (september 2012) van een oplossing voor het digitale documentenverkeer van de FOD FinanciŽn maar ook met het beheer ervan gedurende 7 jaar, met twee mogelijke verlengingen van ťťn jaar. Het contract is ongeveer 5 miljoen euro waard.

De documentenproductie wordt onderverdeeld in drie luiken. ĎStatistischeí documenten, zoals brochures, kunnen via het FOD webportaal besteld worden en op aanvraag gedrukt. Een tweede groep zijn de dynamische documenten die variabele gegevens bevatten. Een deel daarvan wordt gepersonaliseerd met gegevens afkomstig van het centrale systeem (vb. belastingaanslagen). Een ander deel wordt interactief ingevuld door de ambtenaar aan het loket met de aanvrager voor zich. Van deze dynamische documenten worden zowat 120 miljoen paginaís per jaar gemaakt. De laatste groep zijn niet gestructureerde documenten waarvan de inhoud vrijwel volledig aangepast is. De documenten zijn zowel toegankelijk voor ambtenaren, burgers als bedrijven via web, e-mail en een link naar Filenet, het archiveringssysteem van het ministerie.

De gebruikte softwaremodules houden rekening met de huidige en toekomstige behoeften van de FOD FinanciŽn en zijn gebruikers. Xerox deed een beroep op partners voor technologie en software-oplossingen die eenvoudig zijn in het gebruik. Nirva Systems leverde de software voor niet gestructureerde documenten en Inventive Designers werkte met de Scriptura Engage software voor de interactieve documenten aan het loket. Meer info: www.xerox.be Legendes:
Patrick Bartholome
17-09-2012


 Meer informatie