FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » TomTom Telematics meest toonaangevende leverancier van fleet managementoplossingen

TomTom Telematics meest toonaangevende leverancier van fleet managementoplossingenVoor het tweede jaar op rij is TomTom Telematics, een businessunit van TomTom die zich volledig richt op fleet management, voertuigtelematica en connected car-diensten, erkend als grootste en meest innovatieve leverancier van fleet managementoplossingen in Europa. Dat staat te lezen in de het laatste rapport van Berg Insight, de vooraanstaande M2M/IoT-marktanalistenbedrijven. Een bewijs dat de Nederlandse firma het goed doet.

Deze resultaten werden onlangs gepubliceerd in de elfde editie van het Berg Insight Fleet Management in Europe-rapport. “De Europese fleet managementmarkt bleef in 2016 snel groeien, gedreven door toenemend bewustzijn in de zakelijke voordelen die connected voertuigen organisaties kunnen opleveren. We verwachten dat er eind 2016 in Europa meer dan 6,2 miljoen actieve telematica-apparaten zijn, waarvan er dit jaar ongeveer 1,8 miljoen zijn verkocht”, benadrukt Johan Fagerberg, CEO van Berg Insight, “TomTom Telematics wist dit altijd al zeer succesvol te gelde te maken en zag zijn omzet jaar-op-jaar stabiel groeien. De innovatieve telematicaoplossingen voor commerciële voertuigen die het bedrijf biedt, zijn essentieel gebleken bij de ondersteuning van de groei van het aantal abonnees de afgelopen jaren. Het bedrijf is nu de grootste leverancier van fleet managementoplossingen in de Europese markt.”
Het is een bewijs van de focus op continue innovatie en het ontwikkelen van een partnerprogramma volgens Thomas Schmidt, Managing Director van TomTom Telematics. En hier houdt het zeker niet op. “In het afgelopen jaar hebben we een aantal nieuwe samenwerkingen en integraties aangekondigd, waardoor we als bedrijf te maken krijgen met nieuwe klantsegmenten en die onze ambities versterken om bedrijven met een wagenpark te ondersteunen bij hun digitale transformatie”, aldus Schmidt.
Raphael Pèrez
13-09-2016