FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  

Boma maakt kans op titel “Onderneming van het Jaar” 2016Naar jaarlijkse gewoonte organiseert EY, in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis de uitreiking van de ‘Onderneming van het Jaar’, een unieke bekroning die al even unieke bedrijven in de spotlight zet. Innovatief ondernemerschap, een gezonde financiële positie en de durf en het doorzettingsvermogen om verder te groeien, dat zijn de kenmerken van deze bedrijven. Zij zijn het mooiste bewijs dat ondernemen met durf en verbeelding in België nog steeds loont en inspireert.

Cijfers die bewijzen dat het ondernemerschap vruchten afwerpt, een gedurfde visie, deugdelijk bestuur, internationalisatie en geëngageerd teamwork… de vijf geselecteerde finalisten voor de titel ’Onderneming van het Jaar’ mogen best fier zijn. Niet elk bedrijf komt hiervoor in aanmerking. Dit jaar hoort ook een facilities bedrijf tot finalisten. Boma International NV is een groepsvennootschap die diverse ondernemingen aanstuurt die los van elkaar opereren maar allen passie uitstralen voor ‘facility supplies’. Al meer dan 40 jaar ontwikkelt en verdeelt het bedrijf professionele schoonmaakartikelen, -producten en -machines met veel toegevoegde waarde voor schoonmaakbedrijven, openbare instellingen, zorginstellingen, scholen en (voeding verwerkende) bedrijven.

Focus op de groeiende zorgsector
Met acht vestigingen verdeeld over België, Nederland, Luxemburg en Noord-Frankrij realiseert het bedrijf al meer dan 40 jaar op rij een ononderbroken organische groei zowel qua omzet als qua bedrijfswinst. Zo nam het via Boma International NV onder andere een meerderheidsbelang in Hospital Logistics, de grootste logistieke zorgverlener voor ziekenhuizen en woonzorgcentra in België en Nederland. Deze strategische stap paste in de ambitie van Boma om zijn focus op de groeiende zorgsector te vergroten.

Gemaco Group, LVD Group en Vyncke zijn de drie andere genomineerden voor “Onderneming van het Jaar” 2016. Op 18 oktober wordt tijdens een feestelijke prijsuitreiking bekend gemaakt wie de trotse opvolger van BEME wordt.
Kim Verhegge
13-10-2016


  Meer informatie en inschrijvingen…