FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Opnieuw leven in de werkplaatsen van TDS

Opnieuw leven in de werkplaatsen van TDSHet bedrijf TDS (Tôleries de Sclessin), dat in oktober 2015 nog failliet verklaard werd, is begin 2017 overgenomen door vier Luikse ondernemers. Na achttien maanden inactiviteit is er eindelijk weer leven in de werkplaatsen. Voor de Luikse industrie en economie is het geweldig nieuws dat Tôleries de Sclessin (TDS) een nieuwe start neemt. Een onverwachte meevaller voor de Vurige Stede, want TDS was niet alleen een grote naam in de industrie maar genoot ook een uitstekende reputatie op het vlak van de kwaliteit van zijn producten, waaronder kasten, bureaus, ladeblokken en diverse accessoires.

"Toen ik het faillissement vernam, deed dat iets met mij", aldus Patrick Deroanne, een van de overnemers en tevens CEO van Deroanne. Gemotiveerd als hij was, bracht hij nog andere ondernemers samen rond het overnameproject: Alain Vandegar en Benoit Boonen, voormalige ingenieurs bij TDS, Sylvain Rizzo (Balteau) en Meusinvest.

Veertien nieuwe banen
De overname creëerde veertien nieuwe banen. Zo staat aan de productielijnen een nieuw zevenkoppig team, waarvan Alain Vandegar de verantwoordelijke is. Het team staat in voor de actualisering en het onderhoud van de productie-installaties, de aankoop van wisselstukken en machines, het voorraadbeheer, enz.

Het merk TDS is trouwens overgenomen door Deroanne Office Design, met hoofdzetel in Grâce-Hollogne. De showroom van TDS verhuist naar dit bedrijf, dat het volledige commerciële deel op zich neemt. Om het team ter plaatse te versterken, zijn zeven nieuwe medewerkers aangeworven: verkoopvertegenwoordigers, interieurarchitecten, een marketeer en monteurs.

Bouwen aan de toekomst
Sinds de overname liggen al verschillende contracten in het verschiet. Onlangs hebben meerdere publieke en parapublieke instellingen een reeks aanbestedingen uitgeschreven. TDS hoopt op termijn zo'n contract in de wacht te slepen, wat zijn businessplan zou veiligstellen. Vanaf 1 juni worden de producten van TDS officieel opgenomen in de catalogus van Deroanne.
Raphael Pèrez
13-06-2017