FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Duurzaamheid troef voor het nieuwe Europese hoofdkantoor van Bloomberg

Duurzaamheid troef voor het nieuwe Europese hoofdkantoor van Bloomberg

Een drievoudige sierlijke trap loopt spiraalsgewijs door de zes verdiepingen van het nieuwe Europese hoofdkantoor van Bloomberg in Londen. De trap vormt het kloppend hart van de werkruimtes en komt in de plaats van de klassieke liftkokers, die op architecturale wijze weggestopt zijn in de gevels. In het gebouw van meer dan 100.000 m² werken 4.000 medewerkers van Bloomberg. We twijfelen er niet over dat dit gebouw zal uitgroeien tot een echte referentie op het vlak van duurzaam en intelligent bouwen. En die uitspraak doen we niet zomaar, want het gebouw behaalde de ongeziene score van 98,5% op zijn milieucertificaat BREEAM Outstanding. Een aantal avant-gardistische technologieën werden er voor het eerst toegepast, zoals het metalen plafond dat verlichting, verkoeling en akoestiek integreert, maar ook het systeem van bronzen platen op de façade van het gebouw die voor natuurlijke ventilatie zorgen.
De voorbije twee weken sleepte het gebouw de ene prijs na de andere in de wacht, waaronder de award ‘Best of Best (UK) & Corporate offices 2018’ van de British Council for Offices en de felbegeerde architectuurprijs RIBA Sterling Prize die het wereldbefaamde architectenbureau Foster+Partners in de bloemetjes zette voor het ontwerp van het gebouw.

Oordeel gerust zelf over de voorbeeldigheid van de architectuur en interieurindeling tijdens de rondleiding door het hoofd Facilities van Bloomberg.
Didier Van Den Eynde
15-10-2018