FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Groen licht voor Billy!

Groen licht voor Billy!

Foto: D. Van Den Eynde
Foto: D. Van Den Eynde

Sinds kort is Billy Bike opengesteld voor het grote publiek. Tot dan toe was dit platform voor elektrische deelfietsen alleen beschikbaar voor een testgroep van 50 personen. Nu zullen duizenden burgers de elektrische fietsen van Billy Bike kunnen gebruiken in Brussel.

Net zoals de geconnecteerde steps werken de Billy Bikes met een freefloating-systeem: gebruikers kunnen via de app een fiets reserveren, ophalen en na gebruik om het even waar in Brussel (binnen een afgebakende perimeter weliswaar) achterlaten. Momenteel zijn de fietsen te vinden in Brussel-Stad, Etterbeek, Elsene en Sint-Gillis. Pluspunt: je kunt een Billy Bike op voorhand reserveren. “Ons doel is om de Billy Bikes op termijn in heel Europa te zien rondrijden”, aldus Pierre De Schaetzen, medeoprichter van het bedrijf.

Vorig jaar registreerde het jonge bedrijf al meer dan 11.000 mensen op een wachtlijst. Billy Bike heeft daarom aangekondigd dat het zijn aanbod in Brussel vanaf volgende maand zal verdubbelen van 150 naar 300 fietsen.

De Billy Bike-app kan gedownload worden in de Google Play Store en de Apple App Store.
Raphael Pèrez
24-01-2019