FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » New Mobility Discovery Day voor de 400 medewerkers van Sodexo

New Mobility Discovery Day voor de 400 medewerkers van SodexoIn de aanloop naar de Week van de Mobiliteit die maandag in Brussel van start gaat, organiseerde Sodexo afgelopen dinsdag een Discovery Day, een kennismakingsdag om alternatieve vormen van mobiliteit te ontdekken. De bedoeling van dit initiatief is om de mobiliteitsgewoonten te veranderen van de circa 400 medewerkers in het hoofdkantoor van Sodexo België, maar ook van hun familie en vrienden. Het bedrijf is zich bewust van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en door een zachte mobiliteit te bevorderen, draagt het bij aan de opbouw van een duurzamere stad en samenleving.

Plan GoodMove
Dit initiatief maakt deel uit van een reeks ambitieuzere doelstellingen overeenkomstig het Gewestelijk Mobiliteitsplan GoodMove om de burgers op een vrijwillige en participatieve manier te laten evolueren naar een veiligere en gezondere mobiliteit. Zo reikt mobiliteit verder dan alleen milieuzorg, want ze heeft ook een impact op de volksgezondheid, de veiligheid, de levenskwaliteit en het reiscomfort, zowel in een beroepscontext (woon-werkverplaatsingen, klantenbezoeken, enz.) als in een persoonlijke context (woon-schoolverplaatsingen, boodschappen, enz.).

Een multimodale medewerkster van Sodexo deelt haar ervaring met deze zachtere mobiliteit: “Voor onze woon-werkverplaatsingen wisselen wij vaak tussen het openbaar vervoer en de privéauto. Voor mijn afspraken in Brussel gebruik ik regelmatig de elektrische fiets die Sodexo ter beschikking stelt en voor mijn woon-werkverplaatsingen combineer ik tram en bus. Dat is noch trager, noch sneller dan de auto, maar ik vermijd de files, ik zorg voor de planeet en het doet me deugd. Door op de tram te lezen, ben ik veel rustiger en ontspannen wanneer ik op het werk arriveer!”

Uittesten
Enkele Brusselse dienstverleners werden uitgenodigd om hun nieuwe (micro)mobiliteitsoplossingen te komen voorstellen zoals de elektrische step, gedeelde fietsen, hoverboards en elektrische eenwielers of scooters, en om de medewerkers proefritten te laten maken. VIAS Institute was ook aanwezig om te herinneren aan de essentiële voorschriften inzake verkeersveiligheid.

Mobiliteit is een zaak van iedereen en de Week van de Mobiliteit moet ons aansporen om deze nieuwe zachte mobiliteitsmiddelen uit te proberen. Vooral nu Brussel op zondag 22 september autovrij zal zijn.
Raphael Pèrez
16-09-2019