FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Externe groei bij CWS door overname van VENDOR

Externe groei bij CWS door overname van VENDORBegin augustus kondigde CWS Group de overname aan van VENDOR, een bedrijf dat gespecialiseerd is in toilethygiëne. Half september keurden de mededingingsautoriteiten deze overname goed. Vendor wordt stapsgewijs in CWS Group geïntegreerd door zowel de diensten en de logistiek als het aanbod van producten en oplossingen van beide organisaties te combineren.

Internationale uitbreiding
Onder het aandeelhouderschap van investeringsmaatschappij Egeria evolueerde het in 1961 opgerichte Vendor in een twintigtal jaar tijd van een lokale producent en verdeler van toilet- en hygiëneartikelen tot een dienstenonderneming. Inmiddels telt Vendor 195 werknemers en exporteert het zijn producten naar meer dan 30 landen. Het bedrijf bedient vanuit het hoofdkantoor in Tilburg en met eigen vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland een groot deel van de Europese markt. In 2018 realiseerde het een omzet van ongeveer 40 miljoen euro.

Marktstrategie
De groep CWS-Boco international is in een 16-tal Europese landen actief als leverancier van totaaloplossingen op het gebied van hygiëneoplossingen, vloerverzorging, bedrijfskleding, brandbeveiliging, cleanrooms en gezondheidszorg. De groep stelt momenteel ongeveer 10.600 mensen tewerk en realiseert een omzet van 1,1 miljard euro.
Jürgen Höfling, CEO van de groep, legt hun marktstrategie voor deze overname uit: “We zien op dit moment vooral in de Benelux een zeer groot marktpotentieel omdat bedrijven steeds meer belang hechten aan outsourcing en tegelijk duurzaamheid hoog in het vaandel dragen.”
Advertorial News
05-10-2019