FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Noodkeuken voor de zorgsector

Noodkeuken voor de zorgsectorCateraar Gourmet Invent vormt haar centrale keuken in het Gentse congrescentrum ICC om tot noodkeuken voor de zorgsector om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar afhaalmaaltijden. De keuken zal tot 1000 maaltijden per dag kunnen leveren.

Momenteel draaien al onze Medirest-keukens in de zorgsector op volle toeren”, aldus Bart Matthijs, Managing Director van Compass Group Belgium, waarvan Gourmet Invent een dochteronderneming is. “We hebben nog een 450-tal personeelsleden die elke dag aan de slag gaan om maaltijden te voorzien voor verzorgend personeel en gasten in ziekenhuizen en woonzorgcentra over het hele land. De restaurants van deze instellingen zijn uiteraard gesloten, maar we leveren overal afhaalmaaltijden en zorgen voor de verdeling op de kamer voor patiënten via warmtekarren. We zetten intussen ook vrijwilligers in uit onze andere keukens, waar we de restaurants hebben moeten sluiten.

Het is belangrijk dat er ook voor zorgpersoneel wordt gezorgd. Dat ze een stevige, gezonde maaltijd kunnen krijgen tijdens de weinige pauzes die ze nog hebben”, zegt Bart Vandendooren, General Manager van Gourmet Invent. “De event catering ligt inmiddels helemaal stil, dus ook onze keuken. Dit is dus een bijzondere gelegenheid om meer te doen voor de zorg én enkele van onze mensen uit het stelsel van economische werkloosheid te halen. Bovendien is een centrale keuken momenteel ook een goede keuze qua personeels- en voedselveiligheid. Net zoals altijd maar vooral in deze periode worden we nauwgezet opgevolgd door een externe controle-instantie. De bereiding van de maaltijden en het transport zullen voldoen aan strikte veiligheidsnormen. De levering gebeurt in een gekoelde vrachtwagen met één chauffeur die alle regels van social distancing in acht zal nemen. Na elke levering wordt de vrachtwagen helemaal ontsmet.

Afgelopen weekend werd een communiqué met het nieuwe aanbod zorgmaaltijden uitgestuurd naar alle zorgkoepels en naar alle burgemeesters en bevoegde overheden. De eerste maaltijden worden deze vrijdag geleverd.
27-03-2020