FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Jobstudenten moeten ook kunnen telewerken

Jobstudenten moeten ook kunnen telewerken

Teamleader Helena Rothheut van TOPdesk in een online overleg met jobstudenten Lyor Van Reeth (links) en  Sarah Dom (boven).
Teamleader Helena Rothheut van TOPdesk in een online overleg met jobstudenten Lyor Van Reeth (links) en Sarah Dom (boven).

Jongeren hebben het vandaag op sociaal vlak en in hun studies zwaar door de COVID-19 maatregelen. Vaak zien ze daarbovenop hun vaste bijverdienste verdwijnen. Toch kunnen heel wat studentenjobs van thuis uit gedaan worden. Belangrijke voorwaarde als werkgever is vertrouwen, waar telewerk mee staat of valt. Het Antwerpse software- en consultancybedrijf TOPdesk stelt sinds kort studenten te werk via telewerk. De studenten die voor dit bedrijf werken, doen voornamelijk aan sales en prospectie. Ze contacteren mogelijke nieuwe klanten en ondersteunen lopende salestrajecten. Zij willen andere bedrijven dan ook oproepen om dit voorbeeld te volgen, vermits uit een recente rondvraag van uitzendbureau Randstad bleek dat maar liefst 84% van de studenten normaal een studentenjob heeft. De coronacrisis heeft dan ook een grote financiële impact op studenten die zelf in hun inkomsten voorzien via studentenarbeid.
Guy Leysen
18-11-2020