FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  

Beweging in de cateringmarkt

Het verplichte thuiswerken en daaruit voortvloeiende onvermijdelijke sluiting van de bedrijfscatering, laat zich nu voelen. Nieuwe spelers en formules duiken op in de cateringmarkt. Eerde al kondigden Albert Heijn en Select aan de handen in elkaar te slaan voor het onbemande concept ‘Albert Heijn to go’, dat gevarieerd en gezond eten op de werkvloer wil aanbieden. Nu laat Delhaize van zich horen met de opening van een eerste Foodmaker restaurant in Brussel.

Foodmaker en Delhaize hebben de handen ineengeslagen om gezonde voeding dichter bij de consument te brengen. Foodmaker bereidt ultra verse gerechten met zoveel mogelijk biologische en seizoensgebonden ingrediënten. Men heeft het over ‘Moeder Natuur keuken’. Maaltijden worden er op een duurzame manier geproduceerd zonder kleurstoffen, bewaarstoffen en toegevoegde suikers. In de Foodmaker-restaurants worden uitsluitend gezonde en evenwichtige gerechten geserveerd: één voor één gemaakt met zoveel mogelijk biologische en seizoensgebonden producten van eigen bodem. Liefhebbers kunnen er ook 100% vegetarisch en veganistisch eten.

Oog voor zakelijke omgeving
Foodmaker Rogier opende op 15 september haar deuren als eerste vestiging van het partnership. Delhaize is hoofdfranchisenemer van het restaurant-concept dat volledig past in de strategie van Delhaize waarbij de voortdurende innovatie van het merknetwerk een belangrijke pijler is. De Foodmaker-restaurants zijn de hele dag doorlopend open: mensen zijn er zowel welkom voor ontbijt, lunch, diner als voor een welverdiende koffiepauze. De klant kan er zowel genieten van warme als koude maaltijden.

Hoewel Delhaize de hoofdfranchisenemer is van de Foodmaker-restaurants, toch staat Foodmaker zelf in voor de unieke look en feel van elk restaurant. Het interieur van elk filiaal wordt getypeerd door een ‘Urban Jungle-gevoel’: de natuur wordt letterlijk binnengetrokken door een combinatie van houten elementen, grote raampartijen en exotische kamerplanten. Hoewel selfservice de regel is, toch zijn er ook altijd werknemers ter plekke aanwezig die de klanten graag verder helpen.

De Foodmaker-vestigingen zijn ook partnerrestaurants van maaltijd leveringsdiensten als Ubereats, Deliveroo en TakeAway.Delhaize en Foodmaker willen dit jaar nog twee andere restaurants openen: één in Mechelen en één in het hoofdkantoor van BNP Paribas Fortis in Brussel. De bedoeling is vanaf volgend jaar een vijftal nieuwe restaurants per jaar aan het netwerk toe te voegen. Daarbij wordt vooral gekeken naar locaties waar veel passage is en/of zich in een zakelijke omgeving bevinden.
Eduard Codde
23-09-2021