FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Wedergeboorte van IFMA Belgium Chapter

Wedergeboorte van IFMA Belgium ChapterOp 24 februari wordt de wedergeboorte van IFMA Belgium Chapter officieel een feit met een eerste event. IFMA staat voor ‘International Facility Management Association’ en werd al in 1980 opgericht in Houston, Texas. Het is ‘s werelds grootste vereniging voor professionals in de sector van het Facility Management met meer dan 240.000 leden in 106 landen. De missie van IFMA Belgium Chapter luidt als volgt: ‘professionals in het vakgebied Facility Management en organisaties ondersteunen bij het realiseren van duurzame omgevingen die bijdragen tot positieve ervaringen voor en binnen hun zakelijke activiteiten’.

Op het programma van het launch event worden drie sprekers aangekondigd. Linda Bjernige, werkzaam bij de Europese Vrijhandelsassociatie (EFTA) en voorzitter van IFMA Belgium Chapter, zal de bijeenkomst openen en het hebben over de vele uitdagingen die de komende jaren voor de boeg liggen voor het vakgebied.

Mieke De Ketelaere, Director Artificial Intelligence bij IMEC en auteur van het boek ‘Wanted: Human AI Translators’ zal aansluitend de impact van Artificiële Intelligentie op het vakgebied Facility Management belichten. “Facility Management speelt een toenemend strategische rol in moderne organisaties” benadrukt Mieke De Ketelaere. “Het vakgebied ondergaat een snelle en voortdurende evolutie, waarbij technische ondersteuning noodzakelijk is om de vooruitgang mogelijk te maken. Facility Managers moeten zelf het initiatief nemen om zich bij te scholen op het vlak van de mogelijkheden die AI hen te bieden heeft en hoe ze praktijkgericht in te zetten in hun werkomgevingen”.

Als derde spreker staat Peter Ankerstjerne op de agenda. Hij is sinds februari 2021 Chief Strategy Officer (CSO) bij Planon en sinds juli 2020 voorzitter van de wereldwijde raad van bestuur bij IFMA, waar hij als sinds 2016 deel van uitmaakt. Hij zal het hebben over lessen die we kunnen trekken uit het verleden van Facility Management om de toekomst van het vakgebied beter te kunnen aanpakken.
Inschrijven voor het IFMA Belgium Chapter Launch Event kan via: https://ifmabelgium.be
Eduard Codde
07-02-2022