FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Sterke kleuren voor de werkomgeving

Sterke kleuren voor de werkomgeving

(foto: <a href='https://nl.123rf.com/profile_vectorplusb'>vectorplusb</a> - 123RF)
(foto: vectorplusb - 123RF)

Kleuren hebben een natuurlijk vermogen om gedrag en stemming te beïnvloeden. Het ligt dan ook voor de hand dat de kleurkeuze een belangrijke rol speelt bij het ontwikkelen van ontwerpen voor de werkomgeving. Wanneer we vandaag voor de keuze zouden staan, welke kleur moeten dan de voorkeur krijgen?

Hemelsblauw
Een pastelkleurige en lichtgevende toon, geïnspireerd door de context van twee jaar gezondheidscrisis en de toenemende bezorgdheid voor de toekomst van onze planeet. Hemelsblauw is flexibel, net zoals het omgaan met het hybride werken. De kleur past in de drang om opnieuw contacten te leggen met de natuur. De flexibiliteit van hemelsblauw uit zich ook in de vele combinatiemogelijkheden met andere kleuren zoals felgroen en felblauw, kleuren die ook symbool staan voor de natuur en het buitenleven.

Saliegroen
Deze natuurlijke kleur creëert een ontspannen sfeer, terwijl ze tevens wilskracht en energie stimuleert. Saliegroen is een rustgevende kleur die een gevoel van welzijn ondersteunt bij de medewerkers. Saliegroen laat zich perfect combineren met grijstinten, waarnaast het een vleugje vrolijkheid brengt.

De Pantone-kleur van het jaar, dat is de toekomst
‘Veri Peri’ werd uitgeroepen tot Pantone-kleur van het jaar. Deze violette tint wekt vertrouwen en nieuwsgierigheid. Ze stimuleert de creativiteit van de medewerkers. 'Veri Peri' symboliseert verandering en transformatie. Het is een kleur die werkruimtes een futuristische uitstraling verleent. ‘Veri Peri’ is blauw met paarse tinten en combineert perfect met neutrale tinten voor een verbond dat diepte in de ruimte brengt.

Poeder roze
Warm en inspirerend, werkt deze kleur het ontwerpen van gastvrije en gebruiksvriendelijke werkomgevingen in de hand. Poeder roze is een cocktail van tinten zoals snoepgoed roze, fuchsia roze en perzik roze. De kleur geeft een gevoel van vernieuwing aan werkruimten, perfect geschikt voor samenwerking en uitwisseling van ideeën in dynamische ruimtes. Deze kleur laat zich goed combineren met andere warme kleuren zoals terracotta of koper.

Koper
Als natuurlijke en warme kleur geeft koper een energiekuur. Het past perfect in kantoren en bevordert het creëren van minimalistische ruimtes. Koper dient zich aan als een basiskleur om te worden gecombineerd met meer gedurfde kleuren. Een andere suggestie is om te kiezen voor verschillende tinten koper, omdat ze samen de kamer verwarmen en energie geven. Meer of minder warme schakeringen zullen de ruimte lichtjes modelleren. Nog een tip: koper combineren met licht hout en natuurlijk textiel resulteert in een ideale match.
Eduard Codde
22-02-2022