FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » IFMA-event - Europese kijk op de werkplek van morgen

IFMA-event - Europese kijk op de werkplek van morgen

(foto: <a href='https://nl.123rf.com/profile_peshkov'>peshkov</a> - 123RF)
(foto: peshkov - 123RF)

Op 26 april 2022 organiseerde IFMA Belgian Chapter een online ronde tafel discussie met vier internationale experts uit het domein werkplekstrategie. Moderator Anton Maes, WeHUB Leader Belgium, expert in change management, hybride werken en strategische werkplekontwikkeling, legde het panel een brede waaier vragen voor m.b.t. de werkplek van morgen.

Hoe kijken organisaties na de gezondheidscrisis aan tegen hun kantoor?
Céline Chaverot, Parijs, Frankrijk, heeft actief meegewerkt aan academisch onderzoek naar de toekomst van het werken, evenals de ontwikkeling van vernieuwende oplossingen om het welzijn op het werk te verbeteren: Er is een groeiend besef dat het kantoor niet langer afgestemd is op de nieuwe werkvormen. Thuiswerken heeft zich de voorbije twee jaar ruimschoots bewezen. Weliswaar verschillend van land tot land, wordt het kantoor vaak nog expliciet ervaren als plek om te werken, terwijl thuis als leefruimte gezien wordt.

Martin Ruppe, Wenen, Oostenrijk, Facility Management & IWMS Consultant bij ERSTE GROUP - OM Objektmanagement GmbH. Hij is We HUB Leader Europe, expert in werkplek strategie en Facility Management: Het lijkt een logische beslissing om het aantal vierkante meter terug te dringen nu er minder mensen naar kantoor komen, maar de inrichting en het gebruik van het kantoor is bepalend voor deze keuze. Downsizing kan geen algemene keuze zijn, omdat de kwaliteit van de werkplek moet primeren en dat is niet te rijmen met minder vierkante meters. Zeker is wel dat geconcentreerd werken meer en meer een thuisactiviteit zal zijn.

Hoe zie je de werkplek in de toekomst?
Martin Ruppe (Oostenrijk): Ruim 40% van de werknemers zijn ontevreden over de uitsluiting uit kantoor als gevolg van de Covid-pandemie. Zij ervaren het als verwatering van de binding met hun organisatie. Anderzijds is het voor die organisatie moeilijk om de medewerkers terug te halen. Ze zullen dat goed moeten argumenteren.

Céline Chaverot (Frankrijk): Er zijn verschillen tussen de generaties. Jongeren tonen meer nood aan collega’s ontmoeten en binding met het bedrijf. Zij zullen daarom meer geneigd zijn naar kantoor te komen. Heel wat mensen hebben thuis ook niet of onvoldoende mogelijkheid tot concentreren en zullen ook de voorkeur geven aan de kantooromgeving. In Parijs zien we als gevolg van de woonsituaties een groeiend succes voor derde locaties als werkplek.

Clark Elliot, Genève, Zwitserland, Workplace Strategies Consultant AWA Advanced Workplace Associates. Hij is sociaal psycholoog met ruim dertig jaar ervaring voor wat de evolutie van de werkplek in een internationale context betreft: Grote technologiebedrijven zeer nu al erg gewonnen voor derde locaties als werkplek. Satellietkantoren kunnen evenzeer deze rol vervullen. De individuele woon- en mobiliteitssituatie zal verregaand bepalend zijn voor het succes van derde locaties als werkplek.

Marisa Toldo, Berlijn, Duitsland, oprichtster van Space Your Place consultancy transforming wellbeing through workspace optimization en architect: Het kantoor is voor sommigen absoluut noodzakelijk als concentratiewerkplek. Meer dan ooit is flexibiliteit in het werkplekaanbod gewenst. Kantoren moeten mensen en organisaties verbinden.

Zijn bedrijven klaar voor hybride werken?
Martin Ruppe (Oostenrijk): De meeste bedrijven zijn er technisch klaar voor. Verbetering is nodig op vlak van hybride gedrag en samenwerken. We moeten leren uit twee jaar Corona. Wat willen we wel of niet hybride doen? Mensen moeten opgeleid en aangestuurd worden om hybride werken te laten functioneren.

Clark Elliot (Zwitserland): We zitten vandaag in een experimenteerfase. Elke meeting verloopt nu hybride. Mensen moeten daarvoor opgeleid worden.

Marisa Toldo (Duitsland): Jongeren hechten belang aan voor wie ze werken, wat hun plaats is in de organisatie. Hoewel een volledig digitale werkomgeving indien goed georganiseerd ook kan binden, zijn fysieke ontmoetingen op regelmatige basis een must.
Eduard Codde
29-04-2022