FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » « Office Code », dé referentie voor de inrichting van een multicultureel kantoor

« Office Code », dé referentie voor de inrichting van een multicultureel kantoorSteelcase heeft de « Office Code » gepubliceerd, een boek dat gebaseerd is op een driejarige studie in zes Europese landen rond de relatie tussen de nationale cultuur en de inrichting van de werkomgeving. Het naslagwerk is beschikbaar in het Duits, Frans en Engels en is dé referentie voor bedrijven als het gaat om de integratie van buitenlandse medewerkers in de kantooromgeving.
De studie werd gevoerd in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje en toont aan dat fysieke kantoorruimtes niet altijd worden afgestemd op de nationale cultuur, omwille van economische motieven of door de toepassing van standaardcondities.
« Office Code » analyseert de culturele verschillen aan de hand van plannen, anekdotes en casestudies. Het werk geeft ook een paar goede praktijkvoorbeelden van multinationals die met succes verschillende culturen hebben opgenomen in één enkele werkomgeving. De Engelse versie wordt verkocht aan 39,95 euro. (AD)