FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Verjongingskuur voor kantoormeubelen spaart het milieu

Verjongingskuur voor kantoormeubelen spaart het milieuZowel ondernemers als particulieren kunnen niet langer onverschillig blijven tegenover de actuele milieubedreigingen. Bekommerd om de eigen ecologische voetafdruk, liet Your Mover Logistics een audit uitvoeren. Deze wees uit dat het goederenvervoer en het intern energieverbruik van de gebouwen de posten zijn met de hoogste CO2-uitstoot. Nochtans had Your Mover Logistics al compenserende maatregelen genomen door het invoeren van een efficiënte afvalscheiding en -recyclage.

Sinds het najaar van 2009 wordt het ‘Nearly New Office Facilities’-concept toegepast op alle bedrijven binnen de groep (Your Mover Vandergoten, Your Mover Logistics, D&C Services en Remus Verhuizingen). NNOF is een ontwikkeling van Remus Verhuizingen en streeft naar het verlengen van de levensduur van kantoormeubelen. Vaak volstaat het om de pomp van een kantoorstoel te vernieuwen, een werkblad van een bureau te wisselen of de rugleuningen en zittingen van de stoelen grondig te reinigen, om het kantoormeubilair een tweede jeugd te schenken.

Ecologisch valt er heel wat voor te zeggen om het kantoormeubilair langer te gebruiken of om de kantoorinrichting te verzekeren met tweedehandsmeubels. Ook economisch is er heel wat voordeel verbonden aan het NNOF-concept. Aldus geherwaardeerd meubilair laat toe om 70 tot 80% te besparen in vergelijking tot de aankoop van een nieuwe bemeubeling!

Nearly New Office Facilities wil zo een bijdrage leveren tot het verkleinen van de ecologische voetafdruk op het vlak van CO2-uitstoot, door het verminderen van het energieverbruik en de nood aan grondstoffen bij de meubelproductie.


Breng een bezoek aan onze website om meer te vernemen over NNOF: www.nnof.be of stuur een e-mail naar Lode Vulsteke lode.vulsteke@nnof.be – Tel + 32 (0)494.900.904
Eduard Codde
21-04-2010


 Lees de reportage over het 'Nearly New Office Facilities'-concept.