FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Pan-Europees partnerschap tussen Sodexo en P&G bekroond met ‘Partners across borders’-award

Pan-Europees partnerschap tussen Sodexo en P&G bekroond met ‘Partners across borders’-awardOp 1 juni werden in Madrid de European FM Awards 2010 uitgereikt tijdens het galadiner van de European Facility Management Conference in de aangename sfeer van de Finca la Munoza. De awardshow vond voor het vierde jaar op rij plaats en vormde het hoogtepunt van het twee dagen durende onderzoekssymposium, een van de grootste evenementen van de FM-sector, dat door meer dan 500 professionals uit Europa, Australië en de Verenigde Staten bijgewoond werd.

Sodexo en Procter & Gamble wonnen de ‘Partners across Borders’-award voor het succes van hun pan-Europese strategische partnerschap. In 2004 besloot P&G samen te werken met Sodexo om de kosten te verminderen, de procedures te vereenvoudigen, de diensten te optimaliseren, de cohesie tussen de sites te bevorderen en ervoor te zorgen dat de fabrieksdirecteurs zich focussen op hun basisactiviteit. P&G zocht een unieke partner met een internationale knowhow, die zijn vaardigheden in FM ter beschikking kon stellen. Sodexo won een aanbesteding om de verantwoordelijkheid op te nemen voor de 'soft'-diensten van drie proefsites in Duitsland, Italië en Frankrijk, en tekende vervolgens een pan-Europees contract voor 27 sites van P&G in negen Europese landen.
Via een online platform kunnen de financiële resultaten en de prestaties (KPI’s en CPI’s) van elke site gemeten worden. Dit instrument garandeert de transparantie en de samenhang van de diensten en de efficiënte uitwisseling van informatie tussen P&G en Sodexo. De FM-specialist wordt tegenwoordig beschouwd als een strategische partner van P&G.

De twee andere genomineerden in de categorie ‘Partners across Borders’ waren de zelfstandige leverancier van FM-diensten Mace Macro, die werkt voor Invesco, een van de wereldleiders op het gebied van activabeheer, en het partnerschap tussen het adviesbureau voor vastgoed JonesLangLaSalle en de leverancier van FM-diensten Service Management International (SMI). (AD)
08-06-2010