FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Stoelenkeuze helpt intelligent ruimtegebruik vooruit

Stoelenkeuze helpt intelligent ruimtegebruik vooruit

Entertainmentcomplex VIAGE in Brussel koos voor Lynx.
[+] Entertainmentcomplex VIAGE in Brussel koos voor Lynx.

[+] Curvy is een bijzonder vlot stapelbare stoel uit de Casala-collectie, een exclusief merk van Kinnarps Belux.

Een evenement waar plots tientallen extra gasten opduiken en een organisatie die de situatie stressvrij de baas blijft door het bijplaatsen van comfortabele stoelen die nadien al even vlot weer worden opgeborgen… dan is Kinnarps in het spel!

De Casala-modellen Curvy en Lynx, een exclusief merk van Kinnarps Belux, laten zich slim koppelen en stapelen, waardoor ze een verrijking zijn voor elke vergader- of congreszaal.
Een indrukwekkende stapel van 45 Curvy-stoelen (zonder armleuning) laat zich wegbergen of transporteren op een oppervlakte van amper 0,6 m²! Een dergelijke stapel kan zelfs zonder moeite door een deuropening worden gereden. Ter vergelijking: een gemiddelde stapelbare stoel kan slechts 12 hoog worden gestapeld. Curvy biedt niet alleen een adembenemende ruimtebesparing, het is ook een bijzonder comfortabel en bijgevolg gastvrij zitmeubel, dankzij zijn voorgevormde zitting en hoge rugleuning. Het harmonieus samengaan tussen comfort en uitgekiend design leidde in 2005 tot de bekroning van Curvy tot beste stoel in zijn categorie op de NeoCon in Chicago, de grootste kantoormeubelbeurs ter wereld.

Als uniek kenmerk schuift de Lynx zijn innovatief koppelsysteem vooruit, dat geïntegreerd zit in het frame van de stoel. Dat laat een supersnel koppelen toe – 1 persoon koppelt in minder dan een uur tot 800 stoelen – terwijl bovendien de hart-tot-hart afstand met slechts 51,5 cm smal blijft en de gasten toch een royale zitbreedte wordt aangeboden.
Het volstaat om de ene stoel op te tillen en links over de armleuning van de andere stoel te plaatsen. Er zijn geen extra handelingen of hulpmiddelen nodig; de stoelen verzekeren zelf de koppeling. Een eenvoudige berekening toont aan dat Lynx het mogelijk maakt om in vergelijking tot traditionele koppelstoelen tot 15% meer stoelen te plaatsen in eenzelfde zaal. Lynx werd dan ook in 2008 bekroond met de fel gegeerde Red Dot Design Award.

Lynx slaagt erin ook de meest veeleisende klanten te overtuigen. In eigen land selecteerde het entertainmentcomplex Viage in Brussel deze geniale zaalstoel. Bij onze noorderburen werd heel recent de bekende rocktempel Ahoy in Rotterdam opgewaardeerd met de Lynx stoel.
Eduard Codde
22-09-2010


 Voor meer informatie kinnarps.be