FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Werknemers zijn tevreden over de ecocheques

Werknemers zijn tevreden over de ecochequesIn opdracht van Sodexo heeft Ipsos een enquête uitgevoerd bij Belgische werknemers uit de privésector om hun houding tegenover het systeem van de ecocheques te evalueren. De resultaten zijn eerder afdoend aangezien 83% van de 802 ondervraagde werknemers het apprecieert dat zijn werkgever ecocheques gegeven heeft bovenop het loon, en 78% zou deze cheques in de toekomst graag blijven ontvangen. Van de 63% van de ondervraagden die hun cheques al uitgegeven heeft, heeft 54% duurzame producten (bv. een energievriendelijke koelkast) en 46% verbruiksgoederen (bv. milieuvriendelijke reinigingsproducten) gekocht.
Het product dat het meest gekocht werd, is de spaarlamp (30%), wat geen verrassing is gezien de nieuwe wetgeving. Daarna komen de herlaadbare batterijen met oplader (15%), koelkasten of diepvriezers A, A+ of A++ (13%), planten of struiken voor in de tuin (10%) en fietsen (9%).
Diegenen die hun ecocheques nog niet uitgegeven hebben, zijn van plan om duurzame producten te kopen van het type elektrische huishoudapparatuur en elektronica, zoals een wasmachine, (24%) of dakisolatie (16%).
De werknemers zijn over het algemeen ook tevreden over de lijst met producten die ze met de ecocheques kunnen kopen (58%), en over het aantal winkels dat ecocheques aanvaardt (56%). Ze zouden ook graag groene energie en openbaar vervoer op de lijst willen zien.
Uit deze enquête blijkt dat de ecocheques ondanks de vele kritiek uiteindelijk gewaardeerd worden door de voornaamste belanghebbende, de werknemer.
29-11-2010