FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » C:SCAPE, nieuw werkpleksysteem voor samenwerking en concentratie

C:SCAPE, nieuw werkpleksysteem voor samenwerking en concentratie

C:SCAPE, Steelcase nieuw werkpleksysteem
[+] C:SCAPE, Steelcase nieuw werkpleksysteem

We leven in een netwerkwereld waar technologische en sociale netwerken met elkaar verweven zijn, zowel in ons werk als ons leven. Communicatie en samenwerking zijn dan ook van cruciaal belang. Kenniswerkers moeten steeds innovatiever en efficiënter zijn en een inspirerende werkomgeving kan de communicatie en samenwerking bevorderen.
Uit onderzoek blijkt namelijk dat 70 procent van de ideeën ontstaan tijdens samenwerking (bron: US Workplace Survey). En het IPSOS-onderzoek van Steelcase geeft aan dat problemen oplossen, leren, kennis delen en innoveren het beste resultaat oplevert als er wordt samengewerkt in kleine teams die informeel met elkaar communiceren.
Steelcase speelt in op deze nieuwe behoeften van werknemers, teams en organisaties door de lancering van c:scape: een werkpleksysteem dat ontwikkeld is om mensen snel en eenvoudig te laten communiceren en samen te werken.

Nieuw werkpleksysteem
Het nieuwe werkpleksysteem bestaat uit vier elementen: een bureau, een opbergruimte onder het bureau, een middelhoge opbergruimte en verschillende verstelbare tussenschermen voor het aanbrengen van scheidingen. Deze vier elementen zorgen voor een grote verscheidenheid aan mogelijkheden om de werkomgeving in te delen in individuele of teamruimtes en formele of informele werkplekken. Elk onderdeel van het werkpleksysteem is zo ontworpen dat zowel individuen als kleine groepen die aan de c:scape werken kunnen excelleren in hun werk. Een opvallend element van dit werkpleksysteem is het bureau dat men naar voren kan schuiven om een ingebouwde verbindingszone te onthullen. Deze verbindingszone geeft gebruikers toegang tot opbergruimte, persoonlijke eigendommen en technologieën. Via de verbindingszone kunnen gebruikers ook de verschillende tussenschermen bedienen om meer individuele of juist gedeelde werplekken te creëren.
Steelcase heeft bij het ontwerp van de c:scapelijn gekozen voor een complete benadering van de functies van het werkpleksysteem en heeft rekening gehouden met drie belangrijke beginselen: het sociale- (wat houdt mensen bezig), het informatieve- (hoe krijgen mensen toegang tot informatie en hoe delen ze deze) en het ruimtelijke beginsel (hoe kan ruimte medewerkers ondersteunen).

Kijk voor de introductievideo van c:scape op Youtube SteelcaseTV :

Didier Van Den Eynde
30-05-2011


 Meer informatie > www.steelcase.be