FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Sociaal en ecologisch verantwoord ondernemen zijn vanzelfsprekend voor Your Mover Vandergoten

Sociaal en ecologisch verantwoord ondernemen zijn vanzelfsprekend voor Your Mover Vandergoten

Nieuw gebouwen van Your Mover Vandergoten aan de Monnetlaan te Vilvoorde
[+] Nieuw gebouwen van Your Mover Vandergoten aan de Monnetlaan te Vilvoorde

[+] Voorbeeld 1 van hoe uitgediend kantoormeubilair er door tussenkomst van NNOF weer heel hedendaags en stijlvol kan uitzien (VOOR).

[+] Voorbeeld 1 van hoe uitgediend kantoormeubilair er door tussenkomst van NNOF weer heel hedendaags en stijlvol kan uitzien (NA).

[+] Voorbeeld 2 van hoe uitgediend kantoormeubilair er door tussenkomst van NNOF weer heel hedendaags en stijlvol kan uitzien (VOOR).

[+] Voorbeeld 2 van hoe uitgediend kantoormeubilair er door tussenkomst van NNOF weer heel hedendaags en stijlvol kan uitzien (NA).

De ingebruikname van een gloednieuwe site aan de Monnetlaan te Vilvoorde in het najaar van 2010 was mede het gevolg van de snelle ontwikkeling van het ‘Nearly New Office Facilities’-concept(NNOF). Dit initiatief beoogt het verminderen van de milieu-impact door het hergebruik en opwaarderen van bestaand kantoormeubilair. Niet zelden wordt omwille van een verhuisoperatie of vanuit de corporate identity die een bepaald imago voorschrijft, oud en beschadigd kantoormeubilair aan de kant gezet. Heel vaak is het mogelijk om de levensduur van deze vroegtijdig afgeschreven kantoormeubelen te verlengen, mits het uitvoeren van enkele eenvoudige herstellingen. Wat echt niet meer bruikbaar is wordt voorbereid voor maximale recyclage.

‘Nearly New Office Facilities’ biedt de klanten eveneens interieurdesign voor als complementaire dienstverlening. Na het inzamelen en inventariseren van het oude meubilair wordt een nieuw interieurconcept uitgewerkt dat rekening houdt met de huisstijl van de klant en waarin een maximaal aantal te hergebruiken of ‘gennofte’ meubelen een nieuw leven krijgen.

Een nieuw project dat recentelijk zo werd uitgevoerd, is een project bij Deloitte. Deloitte is sinds jaren sterk bezig met de eigen uitstoot te beperken. Deze visie heet “Greening the Green Dot”, refererend naar de groene stip in het Deloitte-logo. Wat Nnof, is samenwerking met D&C Services, ontwikkeld heeft, is een nieuwe kantoorinrichting met een maximale recuperatie van het bestaand meubilair. Bij deze enkele impressies van de eindresultaten. De onderstellen kunnen op die manier bijna allemaal hergebruikt worden. Ze worden wel herlakt (via poederlak) en afgewerkt met nieuwe topbladen en zijbladen. Zo verkrijgt men een zeer mooie hedendaagse look en blijft het gebruik van nieuwe grondstoffen beperkt !

Ecologische mobiliteit
Mobiliteit is belangrijk voor Your Mover Vandergoten, maar in het kader van duurzaam ondernemen is het logisch dat de benodigde mobiliteit zo ecologisch mogelijk wordt verzekerd. Daarom heeft het bedrijf drie hybride-auto’s van het type Toyota Auris opgenomen in haar vloot. De hybride-aandrijftechniek combineert de werking van een klassieke verbrandingsmotor met elektrische aandrijving, waarbij de elektrische energie gerecupereerd wordt uit de kinetische energie bij het remmen. Afhankelijk van de verkeerssituatie kan de wagen volledig elektrisch, klassiek of gecombineerd voortbewogen worden. De elektrische werkingsmodus biedt als grote voordeel de totale afwezigheid van schadelijke uitstoot en geluidshinder.
De opgedane ervaring leert dat de hybridewagens bij uitstek geschikt zijn voor korte afstanden - typisch stadsverkeer - waar zij een meerwaarde aantonen. De keuze van het voertuig is slechts één aspect binnen het streven naar ecologische mobiliteit. Om nog beter te scoren zal Your Mover Vandergoten haar ‘eco driving coaches’ inzetten om na te gaan of een aangepast rijgedrag het verbruik van de wagens nog verder kan doen dalen.

Voor meer informatie neem contact op met Anne Lenaerts -anne.lenaerts@yourmover.com
Eduard Codde
14-06-2011


 Om meer te weten over Your Mover Vandergoten > www.yourmover.com