FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Drievoudig winnaar Solidaritest®

Drievoudig winnaar Solidaritest®

De winnaars van de vijfde editie van Solidaritest®.
De winnaars van de vijfde editie van Solidaritest®.

Woensdag 25 mei werd schoonmaakfirma Care voor de derde keer op rij uitgeroepen tot laureaat in de Solidaritest®. Solidaritest® is een initiatief van het Rode Kruis en uitgegroeid tot een jaarlijkse benchmark voor bedrijven die zich onderscheiden door hun bijdrage tot maatschappelijke solidariteit. Bedrijven, uit alle sectoren, die zich bewust zijn van hun maatschappelijke taken doen vaak grote inspanningen zonder dat die bij het grote publiek bekend zijn. Solidaritest® brengt deze bedrijfsinspanningen op het vlak van maatschappelijke solidariteit onder de aandacht, rekening houdend met de mogelijkheden en grootte van alle Belgische bedrijven, ongeacht hun omzet of het aantal personeelsleden.

Editie 2011
Voor de vijfde editie van Solidaritest® schreven zich 25 bedrijven in (12 uit Brussel, 5 uit Vlaanderen, 8 uit Wallonië), waarvan 18 zich kandidaat stelden voor de Solidaritest® Award en 13 inschreven voor de Solidaritest® Best Practices Awards. De deelnemende bedrijven totaliseren 48.592 werknemers en een totaal zakencijfer van 11.577.131.713 euro. De totale investering in solidariteitprojecten beliep 13.045.886 euro.

De kandidaten voor de Solidaritest® award worden gescreend op hun verleende financiële steun aan activiteiten voor maatschappelijk zwakkeren; de tewerkstelling van maatschappelijk kwetsbaren (fysiek of mentaal gehandicapte personen, laaggeschoolde personen, 50-plussers, …); fondsenwerving door werknemers van het bedrijf ten voordele van een sociaal project; het stimuleren van het personeel om bloed te geven.
De Solidaritest® Best Practices award beloont één specifiek innovatief bedrijfsproject. De projecten worden beoordeeld op hun innovatief karakter; de positieve impact op de sociale structuur; de betrokkenheid van de werknemers.

Continuïteit
Schoonmaakbedrijf Care plaatst zich voor het derde jaar op rij aan de top op het vlak van maatschappelijke solidariteit. De onderneming verleent onder andere financiële steun aan ontwikkelingssamenwerking. Kansengroepen worden ruim vertegenwoordigd in de onderneming. In het bedrijf is ook een ambassadeursgroep van 13 mensen actief die samen maatschappelijke acties coördineren.
Care commentarieert: “Het is geen toeval dat Care zich nu al voor de derde keer op rij bij de toppers plaatst. Niet alleen een doordacht personeelsbeleid waardoor o.a. kansengroepen de kans krijgen op langdurige tewerkstelling, maar ook onze talloze kleine en grote acties voor maatschappelijke doelen maken van Care een warm bedrijf met oog voor alle aspecten van de maatschappij”.
Eduard Codde
16-06-2011


 Meer informatie > www.solidaritest.be