FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Securitas verstevigt positie op de Belgische markt

Securitas verstevigt positie op de Belgische marktSecuritas, een van de belangrijkste spelers op de Belgische markt van de veiligheidsdiensten, neemt Cobelguard uit Tielt over, met uitzondering van de waardentransportactiviteiten. Cobelguard is een belangrijke speler op het vlak van veiligheidsdienstverlening in België en het Groothertogdom Luxemburg met een jaaromzet van 59 miljoen euro en meer dan 1.600 bewakingsagenten in dienst. De aangeboden diensten omvatten statische bewaking, winkeldiefstalpreventie, patrouilles, dag- en nachtreceptie, interventie na alarm, bewaking te paard, bewaking met hond – Cobelguard beschikt over een hondenbrigade met speciaal opgeleide agenten en bewakingshonden – en Event Security.

Régis Gaspar, Country President van Securitas: "Met de overname van Cobelguard bevestigt Securitas haar vertrouwen in de Belgische en Luxemburgse markt. Beide bedrijven delen dezelfde beroepsethiek en professionalisme. Bovendien zijn we erg complementair. Die combinatie levert zowel het personeel als de klanten van beide bedrijven een meerwaarde op".
De complementariteit en de continuïteit van beide bedrijven wordt geïllustreerd door het feit dat naast Régis Gaspar, de Country President van Securitas, de huidige General Manager van Cobelguard, Steven Van Doorne, de functie van COO bij Securitas op zich zal nemen. Ook kondigt Securitas nu al aan dat de gedelegeerd bestuurder van Cobelguard, lid zal worden van de raad van bestuur van Securitas.

Het overnameplan werd voorgelegd aan de sociale partners van beide bedrijven tijdens een bijzondere ondernemingsraad.
Eduard Codde
11-10-2011