FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Fusie in de kantoormeubelwereld

Fusie in de kantoormeubelwereldOntwerp en productie van kantoormeubilair is de specialiteit van Bedimo met basis in Morlanwelz. Het Wemmelse Bmo is de belangrijkste verdeler van Steelcase in Brussel en Vlaams Brabant. De fusie van beide zorgt voor een sterke referentie in het Centrum en het Zuiden van het land.
Bedimo werd in 1987 opgericht. Een doordachte organisatie en ontwikkeling zorgt in 2003 voor de Isocertificatie en brengt hen in de Belgische Top 10. Ze boeken succes met de productlijn Osmoz en nemen in 2007 Richacier over, een producent van metalen kantoormeubelen.
De fusie met Bmo levert hen de portefeuille van Steelcase op, wereldwijd marktleider in kantoorinrichtingen voor bedrijven, maar ook in scholen en de gezondheidszorg. Ze zijn gespecialiseerd in ergonomisch en interieurarchitectonisch advies en bieden milieuvriendelijke en duurzame meubelsystemen, stoelen, verlichting, archiveringsproducten en -diensten.

Het nieuwe Bedimo is goed voor een omzet van 10 miljoen euro en stelt 48 mensen te werk in een productiesite en twee showrooms (Morlanwelz en Wemmel). De leiding van het bedrijf ligt bij de vennoten Serge Verhaegen (financiën & organisatie) en Damien Delacroix (marketing & productie) en Philippe Sevrin, voormalig eigenaar van Bmo, die commercieel verantwoordelijke wordt. Zij zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet: 2012 moet een omzetstijging van 20 percent brengen en ondertussen kijken ze al over de grenzen naar verdere groeimogelijkheden.
Didier Van Den Eynde
12-10-2011