FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Meer comfort in kantoorlandschappen met OKTAV

Meer comfort in kantoorlandschappen met OKTAV

Christian Halleröd, de ontwerper van Oktav voor Kinnarps: “Toen ik de Oktav aan het ontwerpen was, wilde ik een aantrekkelijk en milieuvriendelijk product creëren dat opnieuw harmonie op de werkvloer brengt.”
[+] Christian Halleröd, de ontwerper van Oktav voor Kinnarps: “Toen ik de Oktav aan het ontwerpen was, wilde ik een aantrekkelijk en milieuvriendelijk product creëren dat opnieuw harmonie op de werkvloer brengt.”

Met de concepten ‘mobile working’ en gedeelde kantoren komen kantoorlandschappen – ook wel ‘open spaces’ genoemd – steeds vaker voor, niet alleen om ruimte en oppervlakte (m²) te besparen maar ook om creatieve uitwisselingen te stimuleren en de samenwerking tussen collega’s te bevorderen. Deze grote, open ruimtes zijn dikwijls te sober, waardoor het geluid op de muren teruggekaatst wordt. Mensen die in kantoorlandschappen werken, zeggen dat ze vaak gestoord worden door omgevingslawaai, zoals de gesprekken van anderen. Dit lawaai is nefast voor de concentratie. Om het comfort in deze werkruimten te verbeteren, heeft de Zweedse fabrikant van kantoormeubilair Kinnarps een nieuwe gamma akoestische wanden ontworpen die dit omgevingslawaai absorberen en verzachten. De collectie kreeg de naam Oktav.
Oktav is niet alleen esthetisch en decoratief maar ook milieuvriendelijk aangezien de wanden gemaakt zijn van restpartijen die gebruikt werden voor de fabricage van Kinnarps-meubilair. De wanden kunnen vlot geïntegreerd worden in de inrichting van ‘open spaces’ aangezien ze licht zijn en heel eenvoudig op de muur gemonteerd kunnen worden. Het product Oktav is ISO 11654 gecertificeerd en voldoet aan klasse A qua geluidsabsorptie.
Didier Van Den Eynde
26-03-2012