FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Intelligent lichtmanagement om energie te besparen en de lichtkwaliteit te verbeteren

Intelligent lichtmanagement om energie te besparen en de lichtkwaliteit te verbeteren

Met lichtmanagementsystemen kan heel wat energie bespaard worden en zijn vele lichtsferen mogelijk.
[+] Met lichtmanagementsystemen kan heel wat energie bespaard worden en zijn vele lichtsferen mogelijk.

[+] Het nieuwe gamma LED-lampen Light Fields van Zumtobel

[+] De lichtmanagementsystemen van Zumtobel, zoals Luxmate Litenet, bieden bovendien als voordeel dat de verlichting van één gebouw bediend kan worden vanaf een centraal punt

De specialist in lichtoplossingen Zumtobel stelt een intelligent lichtregelsysteem voor waarmee tot 50% energie bespaard kan worden en de lichtkwaliteit verbeterd kan worden. Energie-efficiënte LED-producten en bedieningen op basis van de aanwezigheid en het daglicht helpen om energie te besparen en de onderhouds- en gebruikskosten te doen dalen. Bedieningen op basis van het daglicht regelen eveneens de hoeveelheid kunstlicht in verhouding tot het beschikbare daglicht om zo de energiebalans te verbeteren. De lichtmanagementsystemen van Zumtobel, zoals Luxmate Litenet, bieden bovendien als voordeel dat de verlichting van één gebouw bediend kan worden vanaf een centraal punt. Individuele of groepsverlichting kan ingeschakeld, uitgeschakeld en geregeld worden volgens de behoeften om de lichtsterkte en het energieverbruik te optimaliseren.

Het nieuwe gamma LED-lampen Light Fields kan ook geregeld worden op basis van de aanwezigheid en het daglicht. Alle Light Fields LED-lampen hebben een DALI-armatuur (Digital Addressable Lighting Interface, een protocol voor een soepele en rendabele controle van de verlichting) en kunnen dus gedimd worden over een bereik van 3 tot 100%. Alle gebruikelijke lichtmanagementsystemen van Zumtobel zijn compatibel met de Light Fields LED-lampen. Ze bieden vele mogelijkheden voor individuele lichtsferen, een groot energiebesparingspotentieel en een ruime keuze aan toepassingen, zoals inbouw-, opbouw- of hanglampen. Dankzij de LED-technologie is de wandlamp van Zumtobel met 70 lumen/watt een van de meest efficiënte lampen van dit type.

Zumtobel zal aanwezig zijn op Light+Building, de grootste internationale vakbeurs in de verlichtings- en bouwsector, en zal er de laatste innovaties voorstellen. Light+Building vindt plaats in Frankfurt van 15 tot 20 april.
03-04-2012