FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Steelcase lanceert QiVi, een nieuwe dynamische stoel voor samenwerking

Steelcase lanceert QiVi, een nieuwe dynamische stoel voor samenwerking

Werkomgevingsspecialist Steelcase lanceert QiVi, een op samenwerking gerichte stoel die zich automatisch aanpast aan de verschillende houdingen van de gebruiker en die langdurig zitcomfort garandeert. QiVi is geschikt voor de uitvoering van individuele bureautaken en voor het werken in groep.
Steelcase stelde vast dat mensen een andere houding aannemen wanneer zij in een vergadering zitten dan wanneer zij individuele taken uitvoeren. Mensen die in een vergadering zitten, bewegen constant. Toch nemen weinig mensen de moeite om hun stoel aan te passen aan een veranderende setting of houding. QiVi biedt de combinatie van een kantelbare rugleuning en een schuivende zitting. Zo kunnen de gebruikers zonder extra inspanningen allerlei soorten bewegingen uitvoeren en tegelijk genieten van een permanente, optimale ondersteuning, in welke houding zij ook zitten.

QiVi heeft een elegant en vloeiend design en is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en versies: met of zonder armleuningen, met een onbeklede of beklede ‘net’ rugleuning, op vier poten, op slede en met een vier-ster of vijf-ster voet voor de conferentieversie. Er worden ook verschillende opties aangeboden: schrijfblad, rijkoppeling, stapelbaarheid, verstelbaarheid in de hoogte en zwenkwielen.

QiVi is voor 99% recyclebaar en bevat geen PVC, de schuimlaag bevat geen CFK of HCFK. De stoel is SCS Indoor Advantage Gold-gecertificeerd en zal binnenkort het certificaat NF Environnement (ISO14024) ontvangen. Voor de bekleding worden verschillende milieuvriendelijke stoffen aangeboden die allemaal voorzien zijn van het label Oeko-Tex 100 of European flower.
24-04-2012